Select Page

Από την περιέργεια και την πρωτοπορία που χαρακτηρίζει το ανθρώπινο πνεύμα, εμπνέεται το Voyager, το νέο cocktail menu του Theory bar στο Χαλάνδρι.

(φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός)

voyager

voyager

Όπως μπορεί να γνωρίζετε, στο huntingspirits.tv δίνουμε περισσότερο έμφαση στην φωτογραφία και το video, μέσα από τα οποία προσπαθούμε να αναδεικνύουμε την καλή δουλειά που κάνουν τα bar, οι bartenders, οι εταιρείες ποτών, τα αποστακτήρια, η φύση. Δεν κάνουμε κριτική. Αποτυπώνουμε όσο πιο καλά μπορούμε την πραγματικότητα. Και καταπιανόμαστε, απλώς, με εκείνα που μας αρέσουν. Αν κάτι είναι καλό, τότε έχει μια θέση στο multimedia αυτό website. Με αυτό το σκεπτικό, άλλωστε ξεκινήσαμε την στήλη smashing bar menus. Για να επικροτήσουμε το αποτέλεσμα της δουλειάς μερικών εβδομάδων ή και μηνών, από έναν ή περισσότερους ανθρώπους που η επιθυμία τους ταιριάζει με την δική μας: Να ανεβάσουν το επίπεδο του επαγγέλματος και να δώσουν αξία στα χρήματα των πελατών τους, σερβίροντας ποιοτικά ποτά. Ένα τέτοιο bar που πρεσβεύει αυτές τις αξίες και το σκεπτικό μας, είναι το Theory Bar and More στο Χαλάνδρι, που βρίσκεται στην οδό Πλάτωνος 14. 
Όπως συνέβη και με το cocktail menu της περασμένης χρονιάς, έτσι και για το 2017, τον κατάλογο του Theory, έχει επιμεληθεί η επικεφαλής bartender Λορέτα Τόσκα. Το νέο menu έχει τον τίτλο Voyager. Χαρακτηρίζεται από πλούσια θεματολογία που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, ούτε και από εκείνους που επιλέγουν κάτι άλλο πέρα από τα cocktail. Αποτυπώνεται με υπέροχο εικαστικό υλικό και πλήρη -αλλά όχι κουραστική- περιγραφή των κοκτέιλ. Εμπνέεται από την περιέργεια και την πρωτοπορία που χαρακτηρίζει το ανθρώπινο πνεύμα. Αφιερώνει τις συνταγές του στα 40 χρόνια περιπλάνησης στο διάστημα των διαστημόπλοιων Voyager 1 και 2 που έφυγαν από τη Γη το 1977. Θέλετε να ρίξετε μια ματιά στα κοκτέιλ του;

Το Voyager, ξεκινά το ταξίδι του με τον Ερμή: Έναν απίθανο συνδυασμό από ρούμι, ουίσκι Talisker, αχλάδι και καμένη καραμέλα. Ακολουθεί η Αφροδίτη, σε ένα κομψότατο sling ποτήρι, όπου η τεκίλα αποτελεί την βάση και δένει εξαιρετικά με ένα ευφυέστατο reduction μπίρας με τομάτα, σόδα-καρότο, πούδρα από λάχανο και κουρκουμά. Σε sling ποτήρι σερβίρεται και η Γη, cocktail στο οποίο τις εντυπώσεις κλέβει το cordial από λευκό κρασί, άνηθο και κάπαρη.

voyager.
voyager

Ο Άρης, είναι επίσης ένα τεκίλα-based κοκτέιλ, που μεταμορφώνεται χάρη στο shrub από κεράσι, κύμινο, ξίδι, λάιμ και πούδρα τζίντζερ. Στον Δία συναντάμε ένα συγκερασμό από gin, falernum και μίγμα λικέρ φρούτων του δάσους. Ο Κρόνος έχει τις δικές του νόστιμες ιδιαιτερότητες καθοδηγούμενες από την ανάμιξη κονιάκ, ρούμι, λικέρ πορτοκαλιού, κυδωνιού και σαφράν. Κονιάκ περιέχει και ο Ουρανός, ο οποίος όμως αποκτά ένα υπέροχα λιπαρό σώμα από την προσθήκη συστατικών όπως ο Skinos και ένα λαμπερά γαλάζιο χρώμα.

voyager

Εντυπωσιακός είναι και ο Ποσειδώνας, ένα κοκτέιλ τύπου Martini ( με gin, talisker, vermouth και tincture από φύκια), αλλά και ο Πλούτωνας (με Bulleit Rye Wiskey, Campari, κόκκινο πιπέρι, θυμάρι, και Three Cent’s Gentleman’s soda). Στην επόμενη σελίδα, η Σελήνη (με Otto’s vermouth, Kirsch Eau-de-Vie, Manzanilla sherry, Three Cents grapefruit soda) είναι ένα low alcohol κοκτέιλ, βασισμένο στο Moonlight του  Harry Craddock. Χαμηλό σε αλκοολικούς βαθμούς είναι και το ποτό Τιτάνας, με το ιταλικό λικέρ Italicus, το γαλλικό λικέρ γεντιανής Suze και την όλο σπιρτάδα Three Cents ginger beer), αλλά και το επόμενο, η Ευρώπη (με Otto’s vermouth, κάρδαμο, διάφορα λικέρ και Three Cents Aegean Tonic). Επίσης, από τα κλασσικά και αγαπημένα του Theory, δοκιμάσαμε ένα SouthSide με μια μικρή παραλλαγή, που ομολογώ ότι μετέτρεψε ένα από τα αγαπημένα μου κοκτέιλ, έτσι ακριβώς όπως  το ήθελα την δεδομένη στιγμή.

voyager

voyager Δίας

voyager Κρόνος

voyager

voyager

Theory Bar and More: Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι