Select Page

Με μια διαφορετική εκδήλωση λανσαρίστηκε στο παγκοσμίως αναγνωρισμένο cocktail bar “The Clumsies”, η νέα βότκα, Serkova Crystal Pure. Πήγαμε, είδαμε και δοκιμάσαμε.

φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός

Serkova Crystal Pure

Serkova Crystal Pure

Η Crystal Pure είναι ένα ολοκαίνουριο προϊόν, μια βότκα της ήδη πασίγνωστης μάρκας Serkova, που θέλει να συζητιέται στους κύκλους των ανθρώπων που αναζητούν μια premium vodka. Η διάσημη μπράντα, έχει κάνει πολλά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση: Ξεκινώντας από την πρώτη ύλη, το σιτάρι, το οποίο αποτελεί το μοναδικό συστατικό (100% wheat) που συμμετέχει στην αλκοολική ζύμωση, ώστε να προκύψει εκείνο το αλκοολούχο διάλυμα που, κατόπιν, θα υποστεί πολλαπλή απόσταξη (στη φιάλη αναγράφεται δεκαπλή) σε συνεχή αποστακτήρα (column). Η Serkova Crystal Pure, λαμπερή και κρυστάλλινη στην όψη, με ενδιαφέρουσα μύτη δημητριακών, ζύμης και υποψίας εσπεριδοειδών, αλλά και το  πλούσιο, λιπαρό στόμα, εξέφρασε τις αρετές της μέσα από μια σειρά αλληλεπιδράσεων με τους επισκέπτες, στα 3 επίπεδα του The Clumsies. Το ξακουστό, ως τα πέρατα του κόσμου bar της Αθήνας, διακοσμήθηκε αναλόγως και το προσωπικό του μας υποδέχτηκε με μια σειρά από signature Serkova welcome drink-cocktails.

Serkova Crystal Pure

Serkova Crystal Pure

Serkova Crystal Pure

Serkova Crystal Pure

Χωρισμένοι σε groups και με επικεφαλής ένα άτομο της ομάδας του Clumsies, οι προσκεκλημένοι της βραδιάς είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε  τρεις experiential δοκιμασίες στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του bar. Αρχίζοντας από την αίθουσα του μπιλιάρδου, στον επάνω όροφο του bar της οδού Πραξιτέλους, χωρισμένοι σε μικρά group, συμμετείχαμε σε ένα ice-carving session,  υπό την επίβλεψη του Αλέξη Σιμωνίδη. Έτσι, έχοντας από έναν υπέροχο τετράγωνο συμπαγή πάγο-κύβο στο χέρι μας, και με τη βοήθεια ενός “made in Japan”-Serkova μαχαιριού, προσπαθήσαμε να μετατρέψουμε τον ακατέργαστο πάγο σε ένα “τύπου διαμάντι” που θα πάγωνε στη συνέχεια την ατόφια, στιβαρή, σκέτη, σερβιρισμένη Serkova Crystal Pure.

Serkova Crystal Pure

Serkova Crystal Pure

Serkova Crystal Pure

Serkova Crystal Pure

Έπειτα, δώσαμε τα … μαχαίρια μας στο επόμενο group και μεταφερθήκαμε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της βιβλιοθήκης, όπου είχε δημιουργηθεί ένα μοναδικό installation με μία φιάλη Serkova Crystal Pure μέσα σε ένα block πάγου. Η βότκα, περνώντας μέσα από τον πάγο, φιλτραριζόταν με φυσικό τρόπο, όσπου να καταλήξει σε ποτήρια γευσιγνωσίας. Πολύ ωραίο concept. Ταυτόχρονα, στην ίδια αίθουσα, προβάλλονταν το νέο τηλεοπτικό spot της Serkova Crystal Pure, εξίσου εντυπωσιακό με τα υπόλοιπα δρώμενα.

Serkova Crystal Pure

Serkova Crystal Pure

Το τρίτο στάδιο, είχε αρκετή … κατηφόρα, αφού κατεβήκαμε  στο χώρο του υπογείου, στο παρασκευαστήριο ζύμωσης (fermentation basement). Εκεί, οι “αδέξιοι” (= Clumsies)  διατηρούν ένα hi-tech εργαστήριο διατήρησης φρούτων, λαχανικών και άλλων φυσικών συστατικών, τα οποία με την τεχνογνωσία και τον εξοπλισμό που διαθέτουν, τα μετατρέπουν σε πρωτότυπα υλικά (όπως γαρνιτούρες) για τα κοκτέιλ τους. Υπογραμμίζοντας ότι οι γαρνιτούρες μπορούν να απογειώσουν ένα ποτό, ο οικοδεσπότης μας για αυτό το τελευταίο session της βραδιάς, ο -πάντοτε απολαυστικός- Νίκος Μπάκουλης, μας σέρβιρε  Serkova Crystal Pure με γαρνιτούρες όπως lemon confit, αφυδατωμένη φράουλα και preserved φλούδες κoλοκυθιού.

Serkova Crystal Pure

Serkova Crystal Pure

Serkova Crystal Pure

Serkova Crystal Pure

Η βραδιά μου, έκλεισε με νόστιμο φαγητό (ξέρετε το The Clumsies φτιάχνει πολύ προσεγμένα πιάτα – που δεν τα βρίσκεις εύκολα) και ένα Serkova Clumsy Negroski, το οποίο εκτός από τα προφανή, περιείχε pepper και bees wax, θέτοντας τον πήχη, για την Serkova Crystal Pure, ακόμα πιο ψηλά.