Select Page

recipes

Η στήλη Recipes, ξεκίνησε ως ένα απλό “συνταγολόγιο”, ένα ψηφιακό δεφτέρι, που περιέχει πολυ-συζητημένες συνταγές. Υπό την καθοδήγηση της cocktail βιβλιογραφίας, φτιάχνουμε μια συνταγή ξανά και ξανά. Τη φωτογραφίζουμε και την μοιραζόμαστε μαζί σας. Εδώ θα βρείτε και συνταγές που έχουν κερδίσει σε διαγωνισμούς κοκτέιλ.

Modern Pina Colada

Modern Pina Colada

To modern Pina Colada αποτελεί έναν επαναπροσδιορισμό του γνωστού τροπικού, Tiki ποτού, με το οποίο ο Γιάννης Βαβαδάκης διαγωνίστηκε στον ελληνικό Τελικό “Angostura Global Cocktail Challenge”.

Torino-Milano-Americanof

Torino-Milano-Americanof

Kαθώς το γράμμα “φ” στο grapefruit, πάντα μου άρεσε όπως ακουγόταν, έφτιαξα αυτή την εκσυγχρονισμένη συνταγή του Americano, το Americanof. 

Oom Paul cocktail

Oom Paul cocktail

“Δεν βλέπω πουθενά τον Χένρυ, αυτή τη στιγμή, είπε, οδηγώντας το διοικητή προς ένα τραπέζι, όπου ο ταγματάρχης Μπλόξχαμ μοίραζε ποτά. Αλλά το αγόρι θα σου φτιάξει ένα κοκτέιλ, ένα Oom Paul.”

Old Pal

Old Pal

To Negroni Week, δίνει αφορμές για πειράγματα του αγαπημένου κλασικού (Negroni), τα οποία μας οδηγούν -ενίοτε- σε παλιές, αλλά υπαρκτές συνταγές.

Cardinale cocktail

Cardinale cocktail

Γνωρίστε το Cardinale, την -σχετικά άγνωστη- παραλλαγή του Negroni, που δημιουργήθηκε στην Ιταλία ανάμεσα στο 1930 και το 1950.

Punched Up Martini

Punched Up Martini

Το Martini, το πιο iconic ποτό στην ιστορία των κοκτέιλ απαιτεί μόνο λίγα συστατικά, αλλά μπορεί να κάνει έναν επαγγελματία να ξεχωρίσει, κάνοντας μόνο απλά πράγματα.  Το ίδιο ακριβώς, θα προσπαθήσει να κάνει και ο Λευτέρης Σοφαντζής με το Punched Up Martini.

Bacardi Legacy: Winning Recipes Timeline

Bacardi Legacy: Winning Recipes Timeline

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν υπάρχει κάποιο κοινό ανάμεσα στις νικητήριες συνταγές των παγκόσμιων τελικών του διαγωνισμού Bacardi Legacy; Θυμηθείτε τις ξανά, λίγες ώρες πριν τον Παγκόσμιο Τελικό στο Μεξικό, στις 30 Απριλίου!

Semilla cocktail

Semilla cocktail

Διαβάστε τη συνταγή για το Semilla, το cocktail του Αντώνη Μαντζαρίδη, του Έλληνα νικητή για το Bacardi Legacy 2018.

Bee’s Knees

Bee’s Knees

Η έκφραση “the bee’s knees” χρησιμοποιούνταν στην Αμερική του 1920, για να περιγράψει κάτι πραγματικά “cool”, ακριβώς όπως είναι και το ομώνυμο κοκτέιλ. 

East to West

East to West

East to West. Ένα κοκτέιλ με γενναίες δόσεις συστατικών από την Ανατολική Καραϊβική και την νήσο της “Ελένης της Δύσης”, την Αγία Λουκία.

Dry Martini

Dry Martini

Το Dry Martini, το πιο iconic ποτό στην ιστορία των κοκτέιλ απαιτεί μόνο λίγα συστατικά, αλλά μπορεί να κάνει έναν επαγγελματία να ξεχωρίσει, κάνοντας μόνο απλά πράγματα. Διαβάστε σχετικά. φωτογραφία: Βαγγέλης Πατσιαλός Με την άφιξή του, γύρω στα τέλη του 1880, το Dry...

Coconut Hop: A Beer Poptail

Coconut Hop: A Beer Poptail

To Coconut Hop είναι ένα poptail, ή αλλιώς "booze heaven on a stick". Μια γρανίτα με μαύρη μπύρα, ότι πρέπει για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας μετά από ένα γεύμα! Το ice-pop (όπως και τα popcicle®) είναι ουσιαστικά ice stick, παγωμένα ποτά σε στικ. Η πιο κοινή...

SCidecar cocktail

SCidecar cocktail

To SCidecar, ως παραλλαγή του κλασσικού ομόηχου κοκτέιλ, είναι η δεύτερη συνταγή του Αντώνη Μαντζαρίδη, την οποία θα παρουσιάσει στον Ευρωπαϊκό τελικό στο Cognac.

Beeter Sky cocktail

Beeter Sky cocktail

To Cognac και ο Ευρωπαϊκός τελικός του Merlet Sidecar competition, θα υποδεχτούν, τον Αντώνη Μαντζαρίδη, με το Beeter Sky cocktail του.

Suerte Sueno cocktail

Suerte Sueno cocktail

To Suerte Sueno είναι το κοκτέιλ υπογραφής του Λευτέρη Μπρούπη, με το οποίο διαγωνίστηκε στον ελληνικό τελικό του Diplomatico World Tournament.

Catalan Cocktail

Catalan Cocktail

Koco Widyatno is one of ‘Hong Kong – Macau’s’ top 8 finalists for this year’s Bacardi Legacy Cocktail Competition and he shares with us his recipe for Catalan cocktail.

Hermanos: To cocktail  του Νίκου Τριανταφύλλου

Hermanos: To cocktail του Νίκου Τριανταφύλλου

Η λέξη Hermanos σημαίνει στα ισπανικά, αδέρφια, και για τον Νίκο Τριανταφύλλου αντιπροσωπεύει όλες εκείνες τις αξίες που πρέπει να υπάρχουν σε μια οικογένεια για να την κρατούν ενωμένη και δυνατή, όπως και στο cocktail του.

Phoenix: To cocktail  του Θοδωρή Κωνσταντινίδη

Phoenix: To cocktail του Θοδωρή Κωνσταντινίδη

Ο Phoenix είναι ένα πανίσχυρο σύμβολο που συμβολίζει τη δύναμη του ανθρώπου να αναγεννιέται από τις στάχτες του και να γίνεται ακόμα πιο δυνατός. Τα στοιχεία αυτά δανείστηκε ο Θοδωρής Κωνσταντινίδης για το Bacardi Legacy cocktail του.

Hyper ball cocktail

Hyper ball cocktail

To Hedonist Society του Sylvius gin, θα υποδεχτεί, στο Schiedam της Ολλανδίας, την Κική Φουντουκίδου, δημιουργό του Hyper ball cocktail.

Paloma

Paloma

Grapefruit is prefectly combined with tequila and now that 3 Cents Grapefruit Soda is so widely available there is a cocktail taking place in cocktail menus more than ever. The Paloma!

Thimisis

Thimisis

Το Thimisis του Κωνσταντίνου Καπνιάρη, δημιουργήθηκε με σκοπό να ενθαρρύνει τις αναμνήσεις και να αποτελέσει κομμάτι της παγκόσμιας cocktail κληρονομιάς.

Wanderer

Wanderer

Wanderer: Πώς συνδέεται το cuban style ρούμι Bacardi, με τον λυκίσκο, την εποχή της αθωότητας, την ατίθαση συμπεριφορά και έναν σύγχρονο περιπλανητή;

Slow Comfortable Screw Between The Sheets

Slow Comfortable Screw Between The Sheets

φωτογραφία: Βαγγέλης Πατσιαλός 15 ml Southern Comfort 15 ml Sloe Gin 15 ml light Rum 15 ml Vodka 15 ml Cognac 100 ml χυμός πορτοκαλιού Προσθέστε όλα τα υλικά μαζί με πάγο σε ένα shaker. Ανακινείστε καλά και σουρώστε ποτήρι collins με πάγο. Γαρνίρετε με ένα κομμάτι...

Liquid Request

Liquid Request

Το Liquid Request ήταν ένα από τα πρώτα κοκτέιλ υπογραφής μου, που δημιούργησα με αφορμή τον διαγωνισμό Bacardi Martini Grand Prix 2007. Διαβάστε πώς το έφτιαξα τότε και πώς θα το παρασκεύαζα σήμερα.

Ruby Aztec

Ruby Aztec

O Χρήστος Κατσικαράς και το “Ruby Aztec” ήταν οι νικητές του 1ου διαγωνισμού Young Blood Cocktail Competition.

Sidecar

Sidecar

Make yourself a Sidecar Cocktail as the air turns crisp and cold. Cognac is always good for sipping by the fire after a big dinner, isn't it? The sidecar cocktail is a simple concoction, but still amazingly interesting. The fruitiness and elegance of Merlet Brothers...

Japanese Sunset

Japanese Sunset

Το Japanese Sunset ήταν το κοκτέιλ που σχεδίασε ο Ιάκωβος Κωνσταντάς, από το Oz cocktail bar στη Χίο, για να μας το παρουσιάσει στο Skinos Mediterranean Cocktails Challenge του 2014.

Chios Morning Sun

Chios Morning Sun

Με το Chios Morning Sun, ο Rory Calow, εκπροσώπησε τη Μεγάλη Βρετανία στο μεγάλο τελικό του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2015.

Demeter

Demeter

Ο Osman Fethi BAYCAN ήταν ο bartender από την Τουρκία που εκπροσώπησε την χώρα του στο Μεσογειακό διαγωνισμό του Skinos με το cocktail Demeter. Ο Osman Fethi BAYCAN ήταν ο bartender από την Τουρκία που εκπροσώπησε την χώρα του στο Μεσογειακό διαγωνισμό του Skinos MCC...

Deshi Basara

Deshi Basara

Το κοκτέιλ με την ονομασία Deshi Basara, δημιούργησε ο Τάσος Σούνδιας, στο πλαίσιο του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2015. (φωτογραφία: Βαγγέλης Πατσιαλός) Το Deshi Basara, το κοκτέιλ με βάση το Skinos που σχεδίασε ο Τάσος Σούνδιας και με το οποίο...

Hidden Tear

Hidden Tear

Το κοκτέιλ με την ονομασία Hidden Tear, σχεδίασε ο Σταύρος Πατουχέας, στο πλαίσιο του Skinos Mediterranean Cocktails Challenge 2015.