Select Page

Η DIAGEO, μια από τις κορυφαίες εταιρίες αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο, το όνομα της οποίας προέρχεται από την συνένωση των λέξεων: DΙΑ (που σημαίνει ημέρα στα λατινικά) και GΕΟ (που προέρχεται από την ελληνική λέξη γαία), εισάγει νέα spirits στην ελληνική αγορά, εμπλουτίζοντας ποιοτικά το portfolio προϊόντων της. Έτσι, από το νέο έτος (2019), θα μπορούμε να βρίσκουμε, σε ενημερωμένα καταστήματα και κάβες, τα:

  • Τanqueray Lovage Gin – Limited Edition, ένα gin που εσωκλείει την εφευρετικότητα, την κληρονομιά και το πάθος του Charles Tanqueray για ό,τι έφτιαχνε. Στις σημειώσεις του, από το 1839, υπάρχει το ‘Lovage’ – μια συνταγή που ονόμασε έτσι γιατί βασιζόταν σε εκλεκτά συστατικά της δική τους πατρίδας, της Αγγλίας! 
  • Tanqueray Rangpur, ένα «εξωτικό» gin με έντονες νότες εσπεριδοειδών: ζωηρό lime, δροσερό πορτοκάλι, γλυκό μανταρίνι και κίτρο. Το ginger και τα φύλλα δάφνης που προστίθενται κατά τη διάρκεια της απόσταξης είναι ευδιάκριτα και δίνουν μια ακόμα πιο εκλεκτή γεύση. Το Τanqueray Ranpgur κέρδισε αργυρό μετάλλιο στο διαγωνισμό World Spirits Awards το 2017 για την ποιότητα και γεύση του.
  • Tequila Casamigos, μια μάρκα ultra-premium τεκίλας από 100% μπλε αγαύη Weber που ιδρύθηκε από τρεις καλούς φίλους, τον George Clooney, τον Rande Gerber και τον Michael Meldman και παρασκευάζεται σε μικρές παρτίδες. Το όνομα Casamigos σημαίνει “Το Σπίτι των Φίλων” και προέρχεται από τη γειτνίαση των σπιτιών του Clooney και Gerber στο Μεξικό. Η Casamigos επιλέγει προσεκτικά 100% μπλε αγαύη Weber, που καλλιεργείται στο πλούσιο κόκκινο αργιλώδες έδαφος και στο ψυχρό κλίμα των υψιπέδων του Jalisco στο Μεξικό, για τουλάχιστον επτά χρόνια. Μετά τη συγκομιδή, οι καρδιές (piñas) της αγαύης ψήνονται σε παραδοσιακούς πλινθόκτιστους φούρνους για 72 ώρες, προτού υποβληθούν σε μια εξαιρετικά αργή διαδικασία ζύμωσης για άλλες 8 ώρες. Στη συνέχεια, η Blanco «ξεκουράζεται» για 2 μήνες, η Anejo για 7 μήνες, η δε Reposado για λίγο περισσότερο από ένα έτος.
  • Johnnie Walker Blender’s Batch Sweet Peat, μια ακόμα καινοτομία του Οίκου Johnnie Walker. Είναι το αποτέλεσμα πολλών πειραμάτων από την ομάδα του Johnnie Walker και περιλαμβάνει Malts από όλες τις περιοχές της Σκωτίας, συμπεριλαμβανομένου του Cardhu από το Speyside, του Caol Ila στο Islay και του κρεμώδους ουίσκι Cameronbridge.  Μια σειρά malts που αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν ένα σύνθετο blend φθινοπωρινών αρωμάτων με γλυκές νότες καπνού, για μια νέα εμπειρία Johnnie Walker. 
  • Mortlach 12 y.o. & Mortlach 16 y.o., από το αποστακτήριο Mortlach, το πρώτο νόμιμο αποστακτήριο στο Dufftown της Σκωτίας, που ιδρύθηκε το 1823 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα να αποτελεί πρότυπο. Το μοναδικό αυτό ουίσκι δημιουργήθηκε χάρη στο γενναίο όραμα των ιδρυτών του, George Cowie και του γιου του Dr. Alexander Mitchell Cowie. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό και κομψό Speyside whisky, που έχει ωριμάσει σε βαρέλια από sherry, αποκτώντας, έτσι, τη γλυκύτητα αποξηραμένων φρούτων και ζουμερών μούρων, μαζί με έναν πολύπλοκο, μα ισορροπημένο χαρακτήρα. 
  • Belsazar Vermouth, το αποτέλεσμα της συνεργασίας των Maximillian Wagner και Sebastian Brack, που ήθελαν να δημιουργήσουν ένα ελαφρύ απεριτίφ, υψηλής ποιότητας, εμπνευσμένο από τo αστικό Βερολίνο και τη φύση του Black Forest της νότιας Γερμανίας. Όλα τα Belsazar έχουν εκχυλίσματα από βότανα, μπαχαρικά, άνθη και φλούδες που δίνουν ως αποτέλεσμα γεύσεις και αρώματα μοναδικά σε κάθε ποικιλία – όπως και οι διάφορες γειτονιές του Βερολίνου. Η σειρά αποτελείται από ξηρό, λευκό, κόκκινο και ροζέ βερμούτ.
Share This