Select Page

MouSouTou: To Δικό μου, δικό σου, δικό του bar στο κέντρο της Σύρου, ξεκίνησε και φιλοδοξεί να γίνει στέκι!

Στην καρδιά της Ερμούπολης, πίσω από τη βοή της κεντρικής αγοράς και μέσα στα γραφικά, ήσυχα σοκάκια, άνοιξε στα τέλη της άνοιξης το MouSouTou, ένα all year spot στην κατά τα άλλα τουριστική πόλη, με ένα όνομα που αποτυπώνει ακριβώς τη φιλοσοφία εκείνη που το δημιούργησε. Δικό μου, δικό σου, δικό του, το MouSouTou γεννήθηκε από την επιθυμία των δύο ιδιοκτητών του, του Αριστοτέλη Κόρδα και της Μαργαρίτας Ισαακίδου, να φτιάξουν έναν χώρο που θα αποτελούσε προέκταση του σπιτιού τους. Εκεί όπου το ζευγάρι φροντίζει τους φίλους του, φτιάχνοντάς τους φανταστικά ποτά και δοκιμάζοντας παρέα όλα τα ωραία που φέρνουν από τα ταξίδια τους.

Ο Αριστοτέλης, φανατικός του τζιν και των αποσταγμάτων, και η Μαργαρίτα, με καταγωγή από τη Σύρο, ζούσαν μόνιμα στην Αθήνα μέχρι πριν από δύο χρόνια. Η μετάβασή τους στο νησί και η αγάπη τους για τον αστικό ιστό της Ερμούπολης, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία του MouSouΤou. Φέρνοντας έμπνευση και ιδέες από τα ταξίδια τους στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις, έστησαν έναν κατάλογο με βαρύτητα στα spritz και τα καθαρά blends που δεν φτιάχνονται με σιρόπια ή μείγματα, παρά μόνο με τον συνδυασμό μεταξύ ποτών. Γευστικά όσο κι ελαφριά ποτά με τις καλύτερες πρώτες ύλες, που μπορεί κανείς να αρχίσει από το μεσημέρι ή νωρίς το απόγευμα, στήνουν εδώ το μοναδικό σημείο στο κυκλαδίτικο νησί όπου η φιλοσοφία του aperitivoέχει νόημα και ουσία. Υπέροχο negroni και οι παραλλαγές του, μία επιλογή από διάφορα τζιν τόνικ και το μοναδικό signature MouSouTou GinTonic, αλλά και κρασιά, η κάβα του MouSouTou χτίστηκε επιλεκτικά, χωρίς να εστιάζει σε έναν μόνο προμηθευτή, ενώ λίγα ποιοτικά τυριά από καλό τυροκομείο του νησιού, συμπληρώνουν την εμπειρία.

Ο χώρος που φιλοξενεί το MouSouTou καθόρισε το ίδιο το bar, αφού οι δύο ιδιοκτήτες θέλησαν να σεβαστούν την αρχιτεκτονική της κάποτε αποθήκης, χτισμένης στα τέλη του 1800, που παρέμενε τα τελευταία δέκα χρόνια ερμητικά κλειστή. Ένα αστικό ακίνητο σε έναν ξεχασμένο πεζόδρομο στο κέντρο, το οποίο σεβάστηκαν και προσέγγισαν με αφαιρετική διάθεση, με την επιθυμία να ζήσει ο επισκέπτης του την Ερμούπολη στα ήσυχά της, και αυτό το γεμάτο μικρά μαγαζάκια γραφικό στενάκι να αναβιώσει και να γίνει ξανά στέκι. Το βράδυ μάλιστα, μόλις κλείσουν τα μαγαζάκια του στενού, παραχωρούν τα σκαλάκια τους στον κόσμο που έρχεται εδώ για ποτό, με τις άνετες μαξιλάρες του MouSouTou να μεταμορφώνουν το σκηνικό αυτόματα. Κι ενώ μοιάζει με πρόκληση το να δημιουργηθεί κάτι σε ένασημείο κρυμμένο, μακριά από την «περατζάδα», το location του MouSouTou εξυπηρετεί αυτόν ακριβώς το σκοπό. Κάποιος πρέπει να το ψάξει για να το βρει, να το αναζητήσει,και όχι να πέσει πάνω του τυχαία. Έτσι γίνεται με τα στέκια: Ανακαλύπτονται για να γίνουν αμέσως μετά μου, σου, του.

mousoutou in