Select Page

Το Mediterranean Bar Show, το Bar Show της Κύπρου, έγινε πραγματικότητα, για πρώτη φορά στις 30 Απριλίου και 1η Μαΐου 2022 στο χώρο της Κρατικής Έκθεσης στη Λευκωσία.

Η πρώτη εκδήλωση του Mediterranean Bar Show πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου και 1 Μαΐου 2022 στη Λευκωσία με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από καταναλωτές και επαγγελματίες. Το διήμερο φεστιβάλ διοργανώθηκε από μια all-star team με πολύπλευρη εμπειρία και τα μέλη της καταγράφουν πολύ μεγάλες επιτυχίες στο βιογραφικο τους. Το όραμα του Mediterranean Bar Show είναι να συμβάλει στην προώθηση και την αναβάθμιση της κουλτούρας των κοκτέιλ και ποτών στην περιοχή Ευρώπης-Μέσης Ανατολής, καθιστώντας την Κύπρο σε κόμβο σύνδεσης για καταναλωτές και επαγγελματίες του κλάδου των ποτών και της φιλοξενίας. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ των, “Bar Academy Greece” (διοργανωτής του Athens Bar Show), “YourBartender Bar Services”  (η ομάδα πίσω από το Lost + Found Drinkery, Λευκωσία) και το “Pear and Pair” (Λευκωσία). Το πολυ-βιωματικό διήμερο φεστιβάλ επιτρέπει την απρόσκοπτη συγχώνευση των δύο πλευρών της εξίσωσης της φιλοξενίας (καταναλωτές και επαγγελματίες), προσφέροντας ευκαιρίες δικτύωσης και εκπαίδευσης, ενθαρρύνοντας την ανταλλαγή ιδεών και την ανακάλυψη προϊόντων και υπηρεσιών.

Το πρώτο Mediterranean Bar Show (MedBS) προσέλκυσε περισσότερους από 2000 επισκέπτες. Υπήρχαν τόσα πολλά πράγματα για να κάνουν οι επισκέπτες που ευτυχώς το φεστιβάλ διαρκεί δύο ημέρες. Μόνο με ένα εισιτηρίου εισόδου, κάθε επισκέπτης του φεστιβάλ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί πολλά όμορφα σχεδιασμένα εκθεσιακά περίπτερα από κάθε brand αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών. Το φιλικό και φιλόξενο προσωπικό των εκθετών υποδεχόταν τους επισκέπτες και με μεγάλη προθυμία σέρβιραν δείγματα των προϊόντων τους και σε όσους το επιθυμούσαν, σέρβιραν υπέροχα κοκτέιλ με βάση τα προϊόντα τους. Σε ορισμένα περίπτερα υπήρχαν και έξτρα δραστηριότητες για τους επισκέπτες, όπως διαγωνισμοί, παιχνίδια τύχης και ακόμη και για τους πιό περιπετειώδεις, μαθήματα για το τέλειο σερβίρισμα μπύρας ή πως να φτιάχνουν μόνοι τους το αγαπημένο τους κοκτέιλ. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ έγιναν πολλά, ενδιαφέροντα (δωρεάν) σεμινάρια και συνεδρίες γευσιγνωσίας για να αναβαθμίσετε τις γνώσεις σας για τα ποτά και τα κοκτέιλ. Το Σάββατο, η εμπειρία του MedBS μεταφέρθηκε και στη νυχτερινή ζωή της Λευκωσίας. Μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του φεστιβάλ, οι guest bartenders από το φεστιβάλ έκαναν take-over σε μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ στη Λευκωσία, σερβίροντας κοκτέιλ δικής τους δημιουργίας. Το Mediterranean Bar Show 2022 γιόρτασε την πρώτη διοργάνωση του με ένα open-air Closing Party. Την Κυριακή 1 Μαΐου, πάνω από 2.500 άτομα χόρεψαν με δυνατή μουσική και μοναδικά κοκτέιλ μέχρι το τέλος της νύχτας.

Τα 17 pop-up bars σέρβιραν στο κοινό μια μεγάλη ποικιλία από συνταγές κοκτέιλ και επώνυμα ποτά. Το “All-Star pop-up bar” ήταν ο παράδεισος για τους cocktail aficionados. Μερικά από τα καλύτερα μπαρ και bartenders του  κόσμου  (όπως ο Danil Nevsky, ο Nico De Soto, ο Jad Ballout, ο Dario Schiavoni και η ομάδα πίσω από το ERGO Bar στο Ντουμπάι) σέρβιραν ιδιαίτερα κοκτέιλ με το προσωπικό στυλ τους.

Η συνολική εμπειρία του Mediterranean Bar Show ήταν σαν ονειρεμένο ταξίδι γευσιγνωσίας σε όλο τον κόσμο των ποτών και κοκτέιλ -να επισκέπτεσαι μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ μπαρ του κόσμου χωρίς να χρειάζεται να φύγεις από την πόλη της Λευκωσίας. Οι επισκέπτες και εκθέτες του φεστιβάλ έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά – και αφού η ομάδα πίσω από όλα αυτά υποσχέθηκε πως «τα καλύτερα έρχονται», σίγουρα αξίζει να προσθέσετε από τώρα στο ημερολόγιο σας το επόμενο Mediterranean Bar Show. Η ομάδα πίσω από το Mediterranean Bar Show είναι μια εντυπωσιακή συνεργασία μεταξύ των “Yourbartender Bar Services” (Κύπρος), “Pear and Pair” (Κύπρος) και των διοργανωτών του “Athens Bar Show” (Bar Academy Ελλάδα).

Η ομάδα πίσω από “Bar Academy & Athens Bar Show”

Μπάμπης Καϊδαλίδης – Ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος

Γιάννης Σημαντήρας – Συνιδιοκτήτης & Διευθυντής Μάρκετινγκ

Στοιχεία επικοινωνίας Mediterranean Bar Show

www.mediterraneanbarshow.com

mediterraneanbarshow@gmail.com

Τηλ: +357 99 567 663 (Γιώργος Φιλίππου)

Instagram: @mediterraneanbarshow

Facebook: @MediterraneanBarShow

Στατιστικά Mediterranean Bar Show 2022

Εκθέτες εταιρείες Περίπτερα: 50

Σεμινάρια: 21

Ομιλητές: 22

Συνολικοί Επισκέπτες: περισσότεροι από 2.000

Ζωντανά Μουσικά Συγκροτήματα: 4

Street Food Vendors: 8

Coffee Vendors: 3

Craft & Specialty Beer Vendors: 7

Guest Speakers

 1. Nico de Soto
 2. Vincent Ballu
 3. Nils Boese
 4. George Tsirikos
 5. Iraklis Fragkos AKA Pueblo Franco
 6. Danil Nevsky
 7. Joseph El Khoury
 8. Toby King
 9. Nikolas Smyrlakis
 10. Dario Schiavoni
 11. Kenji Jesse
 12. Jad Ballout
 13. Mary Talaiporou
 14. Spiros Kerkiras
 15. Panos Kanatsoulis
 16. Eddie Edvis Rudzinkskas
 17. Ian Burrell
 18. Soteris Iacovou
 19. Panayiotis Kanavetas
 20. Jimmy Barrat & Laura Marnich
 21. Nelson Hernandez

Στατιστικά Closing Party

Επισκέπτες: περισσότεροι από 2.500

Pop Up Bars: 17

Closing Party Pop-up bars & takeovers

 1. Beefeater Bar
 2. Jack Daniel’s Bar
 3. Diplomatico Bar
 4. Gin Mare Bar
 5. Naked Malt Bar
 6. Tito’s Handmade Vodka Bar
 7. El Dorado Bar
 8. Edinburgh Seaside Bar
 9. Bacardi Bar
 10. Grey Goose Bar
 11. Bombay Sapphire Bar
 12. Martini & Patron Tequila Bar
 13. HIGH AND WET – Nicosia
 14. LOST + FOUND DRINKERY – Nicosia
 15. ALL-STAR BAR
 16. ERGO Bar – Dubai
 17. MedBs Classic Cocktails
Share This