Select Page

Η λέξη Hermanos σημαίνει στα ισπανικά, αδέρφια, και για τον Νίκο Τριανταφύλλου αντιπροσωπεύει όλες εκείνες τις αξίες που πρέπει να υπάρχουν σε μια οικογένεια για να την κρατούν ενωμένη και δυνατή, όπως και στο cocktail του.

φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός

Hermanos

hermanos

Η λέξη Hermanos σημαίνει στα ισπανικά, αδέρφια, και για τον Νίκο Τριανταφύλλου αντιπροσωπεύει όλες εκείνες τις αξίες που πρέπει να υπάρχουν σε μια οικογένεια για να την κρατούν ενωμένη και δυνατή, προκειμένου να αντιμετωπίσει όλες τις αντιξοότητες και της δυσκολίες στο πέρασμα του χρόνου. Ακριβώς όπως συνέβη και με την οικογένεια Bacardi, η οποία τελικά κέρδισε παγκόσμια και διεθνή αναγνώριση, παρότι στο πέρασμα του χρόνου ήρθε αντιμέτωπη με πόλεμο, μετανάστευση, ποτοαπαγόρευση και ένα σωρό ακόμα δυσκολίες. Για τον Νίκο Τριανταφύλλου (bartender στο Noel), κάθε συστατικό του Ηermanos αντιπροσωπεύει κάθε μια από τις ηγετικές φιγούρες της οικογένειας Bacardi, αλλά και της δικής του οικογένειας.

Ο Νίκος χρησιμοποίησε δύο ρούμια στην συνταγή του: “Το Βacardi carta blanca,  που αντιπροσωπεύει τον Don Facundo Bacardi, o ο οποίος είχε όραμα να φτιάξει το πρώτο ραφιναρισμένο ρούμι στον κόσμο, και το Βacardi 8 ετών, που αντιπροσωπεύει τον αδερφό του Jose που τον βοήθησε στην εμπορευματοποίηση του προϊόντος. Αυτά τα δυο συστατικά επιδρούν μες στο ποτό μου και δημιουργούν δυνατούς δεσμούς και σώμα, όπως στα δυο αδέρφια στην πραγματική ζωή και προσδiδουν ευχάριστες νότες από βανίλια, ξύλο βαρελιού, και τροπικά φρούτα”, περιγράφει ο Νίκος και συνεχίζει: “Πρόσθεσα κόκκινο vermouth και pedro ximenez sherry. Με αυτήν την γλυκόπικρη προσθήκη, ήθελα να επαναφέρω στις μνήμες μας τους απογόνους της οικογένειας Βacardi (Emilio, Facundo, Schueg). Τέλος, προσθέτοντας vanilla και cherry bitters έδεσα όλα τα υλικά μαζί, ενώ με το κεράσι ήθελα να συμβολίσω το πάθος για επιτυχία της οικογένειας Bacardi.”

Ο Νίκος περιέγραψε στην παρουσίασή του τη σημαντικότητα του να είναι ενωμένα τα μέλη μιας οικογένειας. Πιστεύει ότι η κοινή πορεία των μελών της, εφόσον στηρίζονται σε βαθιά ριζωμένες αξίες και ιδανικά, μπορεί να κάνει θαύματα και να οδηγήσει σε απίθανα επιτεύγματα. Ο Νίκος, θυμάται πάντα τις δυσκολίες της οικογενειακής επιχείρησης του πατέρα του και το σθένος που επέδειξε στα διάφορα στάδια . Πιστεύει πως  είναι ικανός να τολμήσει το δικό του επαγγελματικό εγχείρημα, καθώς η δύναμη που αντλεί από τους δικούς του ανθρώπους, του ανοίγει το δρόμο.
Η συνταγή του Νίκου Τριανταφύλλου:

Hermanos

  • 20 ml Bacardi Carta Blanca
  • 40 ml Bacardi 8 anos
  • 10 ml Pedro Ximenez sherry
  • 10 ml red sweet vermouth (Martini Rubino)
  • 1 dash bitters blend (angostura aromatic, Bob’s vanilla, Fee Brothers cherry)

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα mixing glass με πολύ πάγο. Ανακατέψτε (stir) και σουρώστε σε ποτήρι double old-fashioned με πάγο.

“Αυτό που περιμένω από τον διαγωνισμό είναι να με γεμίσει με καινούριες εμπειρίες, να με βελτιώσει σαν άνθρωπο και να μπορέσω να ακούσω, να αφουγκραστώ περισσότερα από άλλους ανθρώπους από όλο τον κόσμο, ώστε να γίνω καλύτερος σε αυτό που κάνω. Ευελπιστώ να γίνει το Hermanos ευρέως διαδεδομένο σε όσα περισσότερα bar είναι εφικτό. Και φυσικά θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να γίνει αυτό πραγματικότητα.” δήλωσε ο Νίκος Τριανταφύλλου αναφορικά με τις προσδοκίες του για το επόμενο διάστημα και το Bacardi Legacy.

Share This