Select Page

φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός

Το Hendrick’s Gin αποτελεί τη βάση για μια σειρά ετήσιων Limited καινοτομιών, όπως το Orbium και το Midsummer Solstice.

Aν θυμόσαστε από το ταξίδι στη Σκωτία, τo Hendrick’s Gin είναι το αποτέλεσμα της συνένωσης των αποσταγμάτων, τα οποία παράγονται σε 3 χάλκινους ασυνεχείς αποστακτήρες (ένας Carter-Head όπου γίνεται μόνο vapour infusion, ένας ανακατασκευασμένος χάλκινος αποστακτήρας τύπου Bennett Sons & Shears του 1860 και ένα πιστό αντίγραφό του, πρόσφατα κατασκευασμένο, όπου εφαρμόζεται η μέθοδος steep and boil). Από το 2000, που ξεκίνησε η παραγωγή του Hendrick’s Gin, η Lesley Gracie ασχολείται με την συλλογή των 11 βοτανικών (juniper, cubeb berries, elderflower, chamomile, yarrow, coriander, angelica root, lemon peel, orange peel, orris root, caraway). Οι αποστακτήρες Bennett, παράγουν ένα στιβαρό, λιπαρό αρωματισμένο απόσταγμα, με έντονη τη γεύση από juniper και φρέσκου πεύκου. Αντίθετα, το απόσταγμα που προέρχεται από τον Carter-Head αποστακτήρα, είναι πολύ πιο ήπιων τόνων, με ελαφριά αρώματα ανθέων και βοτανικών, αφού η υδροατμοαπόσταξη αφήνει μόνο την αέρια αιθυλική αλκοόλη να έρθει σε επαφή με τα αρωματικά συστατικά, τα οποία βρίσκοντα έντεχνα τοποθετημένα σε διάτρητα χάλκινα “καλάθια”. Και οι τρεις αποστακτήρες, είναι χωρητικότητας 1000 λίτρων και παράγουν 500 λίτρα αρωματισμένου αποστάγματος, 80% αλκοολικών βαθμών, μετά από 12 ώρες λειτουργίας. εκχυλίσματος αγγουριού και βουλγαρικών ροδοπέταλων που προστίθεται στα παραπάνω δύο αποστάγματα, πριν την αραίωση με νερό για να φτάσει το μείγμα στους 41.4% αλκοολικούς βαθμούς.

Tο Orbium είναι μια νέα έκφραση του Hendrick’s. Πρόκειται για ένα Quininated Gin,  που φέρνει την πολυπλοκότητα του γνωστού Hendrick’s σε άλλο επίπεδο. Η προσθήκη εκχυλισμάτων κινίνης, αψιθιάς και μπλε λωτού έρχεται για να συμπληρώσει τα γνωστά εκχυλίσματα αγγουριού και τριαντάφυλλου. Η κινίνη και η αψιθιά προσθέτουν γεύσεις που παραδοσιακά συνδέονται με το gin – η κινίνη είναι χαρακτηριστικό του τόνικ (G & T) και η αψιθιά, το χαρακτηριστικό του Vermouth. Η προσθήκη του μπλε λωτού εξισορροπεί εξαιρετικά τη συνολική γεύση και η τριάδα αυτών των εκχυλισμάτων συνδυάζεται για να δημιουργήσει ένα σύνθετο gin με εκπληκτική φωτεινότητα και ένα ασυνήθιστα μακρύ τελείωμα.

Το Midsummer Solstice είναι μια ακόμα πιο νέα έκφραση του Hendrick’s, που δημιουργήθηκε από τη Master Distiller, Lesley Gracie, ως δώρο για μια γαμήλια γιορτή που έλαβε χώρα και είχε ως πηγή έμπνευσης το θερινό ηλιοστάσιο.Το θερινό ηλιοστάσιο, ή Midsummer Solstice στα αγγλικά, συμβαίνει κάθε χρόνο όταν η κλίση της Γης ως προς τον Ήλιο μεγεθύνεται. Στο Βόρειο Ημισφαίριο αυτό συνεπάγεται τη μεγαλύτερη ημέρα του έτους, με τις περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας (21 Ιουνίου 2019). Αυτή η ημέρα κορύφωσης της ωρίμανσης για το βασίλειο των φυτών γιορτάζεται από πολλές διαφορετικές κουλτούρες σε ολόκληρο τον κόσμο ως σύμβολο της απεριόριστης δύναμης γονιμότητας της φύσης. Άφθονα λουλούδια, γιορτές και συμβολικές κινήσεις και τελετουργίες αποτίνουν φόρο τιμής σε αυτή τη μαγική ημέρα. Η Lesley Gracie προσπαθώντας να αιχμαλωτίσει την ομορφιά που εκπέμπει το βασίλειο των φυτών αυτή την ιερή ημέρα, επέλεξε μια σειρά από αιθέρια έλαια λουλουδιών και τα συνδύασε με το γνωστό Hendrick’s.

Ακολουθεί μια ενδιαφέρουσα “κάθετη” συγκριτική γευστική δοκιμή των τριών Gin. Δοκιμάστε τα και δείτε αν συμφωνείτε μαζί μου!

Original

APPEARENCE

Clear, Bright, Water White (Καθαρό, Λαμπερό, Διαυγές)

NOSE

 Juniper, slightly floral (rose), fresh (with a hint of cucumber)

TASTE

Juniper με “woody” φρεσκάδα (γήινα στοιχεία από ρίζες αγγελικής). Ελαφρώς spicy με την υπενθύμιση από τον κόλιανδρο. Μετά την αρχική γουλιά, διατηρείται μια ζεστή/αιχμηρή αίσθηση αλκοόλης. 

BOTANICALS INFO

 1. juniper
 2. cubeb berries
 3. elderflower
 4. chamomile
 5. yarrow
 6. coriander
 7. angelica root
 8. lemon peel
 9. orange peel
 10. orris root
 11. caraway

The curious, yet marvellous, infusions of rose & cucumber

Orbium

APPEARENCE

Clear, Bright, Water White

NOSE

Juniper and woody (quinine), spicy but floral.

TASTE

Το ίδιο σφαιρικό σχήμα με το Hendrick’s στο στόμα, αλλά πιο “στρογγυλό”. Αναγνωρίζεται το Hendrick’s, αλλά με μια διαφορετική ενσάρκωση του floral και με μακρύ και παρατεταμένο τελείωμα. Το floral εναλλάσσεται με μια εντελώς απροσδόκητη “βαθύτερη” και bitter αίσθηση.

BOTANICALS INFO

 1. juniper
 2. cubeb berries
 3. elderflower
 4. chamomile
 5. yarrow
 6. coriander
 7. angelica root
 8. lemon peel
 9. orange peel
 10. orris root
 11. caraway

The curious, yet marvellous, infusions of rose & cucumber
+ Instilled with additional extracts of quinine, wormwood and blue lotus blossom

Midsummer Solstice

APPEARENCE

Clear, Bright, Water White

NOSE

Juniper and floral (orange blossom, tropical flowers)

TASTE

Το λουλουδιασμένο μπουκέτο αρωμάτων υποχωρεί για αναγνωρίσουμε το χαρακτηριστικό προφίλ του Hendrick’s, με νότες αρκεύθου, νύξεις μπαχαρικών και ένα μαλακό αρωματικό τελείωμα που αγκαλιάζει το στόμα, προτού δώσει τη θέση του στη φρεσκάδα του αγγουριού και το γνώριμο στοιχείο του τριαντάφυλλου.

BOTANICALS INFO

 1. juniper
 2. cubeb berries
 3. elderflower
 4. chamomile
 5. yarrow
 6. coriander
 7. angelica root
 8. lemon peel
 9. orange peel
 10. orris root
 11. caraway

The curious, yet marvellous, infusions of rose & cucumber
+ Infused with natural flavors and floral essences

Τι μας ειπε η Master Distiller, Lesley Gracie

“Κάποιες φορές το ψάχνω πολύ, όπως συνέβη με το Orbium, για το οποίο ταξίδεψα στη Νότια Αμερική, όπου έμεινα μερικές εβδομάδες. Έζησα σε μικρά χωριά με ντόπιους, ήρθα σε επαφή με την άγρια φύση και πήρα πολλές ιδέες για βοτανικά και φυτά που αγνοούσα."

Client Since 1995

"Δημιούργησα το Midsummer Solstice, αρχικά, ως δώρο για μια γαμήλια γιορτή και είχε ως πηγή έμπνευσης το θερινό ηλιοστάσιο."

Client Since 1995

"Οι πειραματισμοί αυτοί, μας δίνουν τη δυνατότητα να παρακολουθούμε τις τάσεις στην παγκόσμια αγορά, αλλά και να ικανοποιώ και την προσωπική μου περιέργεια!”

Client Since 1995

"No other gin tastes like Hendrick's Gin because no other gin is made like Hendrick's Gin."

Client Since 1995