Select Page

Στις 14 Ιουνίου το Hendrick’s, το πιο Ασυνήθιστο Gin γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Αγγουριού έτσι όπως ακριβώς της άξιζε … με τον πιο ασυνήθιστο τρόπο.

φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός

αγγουριού

αγγουριού

Το Hendrick’s Gin πρωτοεμφανίστηκε το 2001 και αναμφίβολα έχει συνδράμει στην αναζωπύρωση της συγκεκριμένης κατηγορίας ποτού παγκοσμίως. Με την πρωτότυπη φιάλη του, το ευφυές marketing, αλλά και την ταύτισή του με το αγγούρι, το Hendrick’s κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση σε κάθε bar. Για την παρασκευή του Hendrick’s  αναμιγνύονται αποστάγματα που αρωματίζονται σε έναν Carter-Head still και σε έναν μικρότερο pot still, τον ειδικά κατασκευασμένο στο Λονδίνο, Bennett του 1860. Οι δύο αποστακτήρες, φιλοξενούνται στο Βρετανικό Girvan Distilery του Οίκου William Grant and Sons. Δύο ασυνεχείς αποστακτήρες, λοιπόν, που  δίνουν δύο εντελώς διαφορετικά στυλ αρωματισμένων spirit σε παρτίδες των 500 λίτρων, περίπου ο καθένας. Ο μεν Carter-Head αποστακτήρας βγάζει στην έξοδό του ένα ντελικάτο, ήπια αρωματισμένο απόσταγμα, καθώς τα botanicals υφίστανται vapor infusion (τα στερεά αρωματικά δεν εμβαπτίζονται για ώρες στο ουδέτερο απόσταγμα δηλαδή, αλλά τα διαπερνά “απλώς” ο ατμός της αιθυλικής αλκοόλης καθώς κινείται προς τον λαιμό του αποστακτήρα). Ο δε μικρότερος Bennett παράγει ένα πιο βαρύ, λιπαρό spirit, αφού εδώ τα botanicals (juniper berries, coriander, chamomile, caraway, angelica root, orris root, orange-lemon peels, cubeb berries, elderflower, yarrow, grains of paradise) μουλιάζουν για περίπου 24 ώρες πριν ξεκινήσει ο βρασμός και η απόσταξη. Έπειτα, τα δύο αρωματισμένα αποστάγματα μπλεντάρονται. Και πριν το δυνατό σε αλκοολικούς βαθμούς (80%) βοτανικά αρωματισμένο blend, αραιωθεί με νερό, υφίσταται πρόσμιξη με εσάνς από αγγούρι και ροδοπέταλα από την Βουλγαρία. Το τελικό ποτό που εμφιαλώνεται, είναι το Hendrick’s και περιέχει αλκοόλ σε ποσοστό 41.4%. Αν και -μαζί φυσικά με τον άρκευθο- 12 βοτανικά στοιχεία σχηματίζουν το αρωματικό προφίλ του πιο αντισυμβατικού και ασυνήθιστου gin, εντούτοις, το Hendrick’s οφείλει τόσα πολλά στο αγγούρι ως συστατικό, που δεν θα μπορούσε να μην το τιμήσει στην World Cucumber Day, την παγκόσμια ημέρα αγγουριού της 14ης Ιουνίου!
Έτσι, το γεμάτο-με-αγγούρια-όχημα του Hendrick’s, βολτάρισε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και η ομάδα των “επίδοξων κηπουρών” του αγαπημένου τζιν, μοίρασε αγγουράκια με … προσωπικότητα. Κάποια από αυτά, έγιναν γαρνιτούρα για τα long drinks της βραδιάς, τα Hendrick’s and Tonic. Λάτρεις του πιο παιχνιδιάρικου τζιν, είχαν την ευκαιρία να το απολαύσουν σε ιδιαίτερα cocktail με βάση το τιμώμενο πράσινο ζαρζαβατικό. Η παγκόσμια ημέρα αγγουριού κορυφώθηκε με ένα ασυνήθιστο πάρτι στον υπέροχο κήπο του Black Duck όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πώς να καλλιεργούν και να αναπτύσσουν αγγούρια αλλά και να περιηγηθούν στο “Cucumber Hall of Fame”. Φυσικά, οι καλεσμένοι, είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με φόντο το φυσικό περιβάλλον του αγγουριού, την αγαπημένη γαρνιτούρα του Hendrick’s. Πάρτε μια γεύση από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

Δείτε επίσης:

http://www.huntingspirits.tv/curius-gin-tonic/