Select Page

Η αλήθεια είναι η εξής: Σιχαίνομαι το τζατζίκι. Ναι.  Δεν ξέρω γιατί, μα μου γυρίζουν τ’άντερα όταν το βλέπω. Κι ας είμαι φαν του γιαουρτιού. Ωσαύτως, απεχθάνομαι τα μπουζούκια. Όχι ως μουσικά όργανα αλλά ως χώρους διασκέδασης – καταφανώς. Ειδικά αυτά τα τραγούδια που θαρρείς ότι γράφτηκαν “για σένα που μόλις χώρισες”, μου φέρνουν αναγούλα. Ναι, χειρότερη και απ’ το τζατζίκι. Και μιας και ξεκίνησα να ξομολογούμαι , να προσθέσω πως και ο μουσακάς δε είναι και το καλύτερό μου φαγητό. Όχι πως δε μ’αρέσει δηλαδή. Αλλά να … δεν θα ταν το πρώτο πράμα που θα πρότεινα σε έναν ξένο μουσαφίρη να μασουλήσει, αν επρόκειτο για το παρθενικό του φαγοπότι στην Ελλάδα. Μοιραία λοιπόν, η διατύπωση…. «Γκρις ις βέρι νάις. Γιου μαστ τράι τζατζίκι, μπουζούκια εντ μουζάκα», ναι, μου κακοφαίνεται. Δεν με αντιπροσωπεύει βρε παιδί μου, πως το λένε.

Η εμπειρία μου έχει ως εξής: Δεν υπάρχει καμία χώρα που να έχω επισκεφθεί ως σήμερα, στην οποία δεν αναζήτησα λίγα ή περισσότερα αξιοπρεπή κοκτέιλ μπαρ. Ακριβώς όπως ψαχούλευα ιστορικά μουσεία, πλατείες και εκκλησιές, έτσι συμπίεζα την ατζέντα μου, ώστε να καταφέρω να σερβιριστώ από συναδέλφους της ξενιτιάς και να προσθέσω λίγη αξία παραπάνω στο ταξίδι μου, λίγες αναμνήσεις που θα βαστούσαν για αρκετό καιρό μετά την προσγείωση και την επιστροφή στην πατρίδα.

Η ιστορία έχει ως εξής: Το καυτό καλοκαίρι του περασμένου ημερολογιακού έτους, ένας φίλος μπαρ-μάν από τη Νότια Αφρική μου έστειλε μια ηλεκτρονική επιστολή, που μεταξύ άλλων έγραφε:
“My girlfriend and I will be visiting Greece in June and we are deciding where to go. I thought I would ask you for your advice on the best places to visit in Greece? We will probably spend some time on Athens and I was wondering if you could suggest me any good cocktail bars. Any advice would be greatly appreciated…”

Και κάπως έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για τούτο το εγχείρημα: Σε αυτή τη χώρα που μήνες τώρα διώχνει μακριά φίλους που μεγαλώσαμε μαζί, που αποκαρδιώνει όσους ονειρεύτηκαν λιγάκι παραπάνω, μια φθινοπωρινή νύχτα ονειρεύτηκα πώς κάτι παραπάνω ήθελα να κάνω για αυτό το κομμάτι της ζωής μου που τόσο πολύ αγαπώ. Και με την υπόλοιπη ομάδα του huntingspirits.tv σκεφθήκαμε να τολμήσουμε τη δημιουργία μιας σειράς από βίντεο, που θα παρείχαν στους εγχώριους και αλλοδαπούς φίλους και γνωστούς,  μια γεύση από τα εξαιρετικά cocktail bar της πρωτεύουσας.  Γιατί όπως και να το κάνουμε, προσδίδουν και αυτά το κατιτίς τους στην Ελλάδα του “Live your own myth”, έτσι δεν είναι; Το video project Groovy Cocktail Bars in Athens, συνάντησε ανθρώπους που πίστεψαν κατευθείαν σε αυτό. Μας έφερε πιο κοντά σε αξιόλογους επαγγελματίες. Και σίγουρα μας υπενθύμισε πως υπάρχουν πάντα εκείνοι που δεν έχουν την ικανότητα ή τον χρόνο να μοιραστούν την επιτυχία τους.  Αφιερώνω τις σκόρπιες ετούτες σκέψεις στους τελευταίους, και κλείνω φιλοδοξώντας να γίνουν περισσότερες οι επιχειρήσεις, όπου η ωριμότητα δεν θα είναι μόνο μια λέξη που χαρακτηρίζει τα κεχριμπαρένια αποστάγματα που έχουν στα ράφια τους.

Share This