Select Page

H Ultra-luxury Vodka ανακοίνωσε τον διαγωνισμό elit® art of Μartini, την παγκόσμια διοργάνωση που διεξάγεται σε επίπεδο πόλεων, για να ανακαλύψει το πιο πρωτοποριακό cocktail elit® Μartini στον κόσμο. Στο εστιατόριο Hytra διεξήχθη, ήδη, ο ημιτελικός της Αθήνας.

 semifinal
 .
semifinal
  .
semifinal

H Ultra-luxury Vodka, ανακοίνωσε στην αρχή του 2017, τον διαγωνισμό elit® art of Μartini , την παγκόσμια διοργάνωση που διεξάγεται σε επίπεδο πόλεων, για να ανακαλύψει το πιο πρωτοποριακό cocktail elit® Μartini στον κόσμο. Στο εστιατόριο Hytra διεξήχθη, στις 25 Απριλίου, ο ημιτελικός της Αθήνας, όπου συμμετείχαν οι 13 bartenders (δείτε τα βίντεό τους εδώ). Οι διαγωνιζόμενοι, είχαν στην διάθεσή τους έξι λεπτά, για να παρουσιάσουν στους δύο κριτές (Ντένη Καλλιβωκά – diffordsguide partner και Σπύρο Πατσιαλό – huntingspirits.tv) τη δική τους παραλλαγή στο κλασικό Martini cocktail, χρησιμοποιώντας την elit® ως βασικό αλκοολούχο συστατικό. Για την παρασκευή του κοκτέιλ τους, οι bartenders έπρεπε να μην χρησιμοποιήσουν σιρόπια, χυμούς φρούτων και πουρέδες, προκειμένου να τηρηθεί το concept του διαγωνισμού. Επιπρόσθετα,  οι συμμετέχοντες καλούνταν να αναδείξουν την elit® μέσα από το martini τους, και όχι να την “κρύψουν” μέσα από τα υπόλοιπα συστατικά, γεγονός που αξιολογήθηκε με προσοχή στην φάση του ημιτελικού. Η τεχνική, οι επικοινωνιακές δεξιότητες, η παρουσίαση, η δημιουργικότητα και η αυθεντικότητα της συνταγής καθενός από τους 13, ήταν ξεχωριστές οντότητες στον πίνακα βαθμολόγησης που συμπλήρωναν οι κριτές. Ακόμα και το όνομα του κοκτέιλ έπαιρνε πόντους, όπως συμβαίνει άλλωστε σε κάθε αξιόλογη διοργάνωση. Από το άθροισμα τους, προέκυψε  η τελική εξάδα που θα διαγωνιστεί στις 15 Μαΐου, στο Roof Garden του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, στον ελληνικό τελικό. Εκεί, όπου οι δύο παραπάνω κριτές, μαζί με τον Ανδρέα Ματθίδη (Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, Brand Ambassador των προϊόντων της Β.Σ. Καρούλιας, Associate Member of the Institute of Wine and Spirits), θα επιλέξουν τον συμμετέχοντα που θα εκπροσωπήσει την Αθήνα στον Παγκόσμιο Τελικό, που θα διεξαχθεί από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου στην Ibiza.
Ο παγκόσμιος τελικός στην Ίμπιζα θα δώσει τη δυνατότητα στον τοπικό νικητή να εξελίξει τις ικανότητές του στο bartending, περιλαμβάνοντας συμβουλευτική καθοδήγηση και μαθήματα με έναν σεφ παγκόσμιας κλάσης, σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τους φιναλίστ να «απογειώσουν» την εμπειρία κοκτέιλ που προσφέρουν. Στον τελικό της Ίμπιζα, οι νικητές των πόλεων θα συναντήσουν και θα εμπνευστούν από τους κορυφαίους bartenders και ιδιοκτήτες μπαρ του κόσμου, διευρύνοντας το δίκτυό τους από τοπικό σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο νικητής του Μεγάλου Τελικού θα συνεχίσει το ταξίδι του στην καλλιτεχνική ανακάλυψη, έχοντας τη δυνατότητα να παρουσιάσει το νικηφόρο του cocktail στη γνωστή διοργάνωση Tales of the Cocktail, στη Νέα Ορλεάνη.

Στον ημιτελικό elit® art of Μartini συμμετείχαν (με την σειρά που διαγωνίστηκαν) οι:

 • Γρηγόρης Μητράκος – Galaxy Bar, Hilton Athens (cocktail: agelit)
 • Αλέξανδρος Πρεβίστας – Casero Feels Like Home (cocktail:Skippers Martini
 • Δημήτρης Παπαϊωάννου – El Jiron (cocktail: Jeune Premier)
 • Παύλος Παυλίδης – Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία (cocktail: Legacy Elit)
 • Μάνος Τζαβολάκης – Ipitou the bar (cocktail: Dirty Talk Martini)
 • Σταμάτης Σταματιάδης – Borsalino (cocktail: Haute Martini)
 • Στυλιανός Ράπος – Holy Spirit (cocktail: Boho)
 • Ανδρέας Δημητρόπουλος – Rehab (cocktail: Velvet Queen)
 • Βασίλης Καρμάος – Faust (cocktail: Smoky Ariadne)
 • Άρης Χατζηαντωνίου  Momix  (cocktail: Funky PUnky)
 • Θάνος Τζανετόπουλος – Cafe Boheme (cocktail: Kaori No Mori)
 • Κώστας Σκάρπος – MOOUU (cocktail: Ancient Martini)
 • Ιωάννης Ντούκας – Noel (cocktail: Odyssey)

και προκρίθηκαν στον τελικό της 15ης Μαΐου οι: Πρεβίστας, Τζαβολάκης, Σταματιάδης, Χατζηαντωνίου, Τζανετόπουλος, Ντούκας. Πάρτε μια γεύση από τον ημιτελικό, μέσα από το φωτορεπορτάζ που ετοιμάσαμε!

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal

semifinal