Select Page

Ο Αλέξανδρος Πρεβίστας κερδίζει στον ελληνικό τελικό του Διεθνούς Κύρους Διαγωνισμού elit® art of martini και θα εκπροσωπήσει την Αθήνα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό, στην Ίμπιζα.

φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός

elit art

Ο αρωματικός πλούτος της Ultra-luxury Vodka elit®,  είναι αποτέλεσμα της χρήσης του ποιοτικά υψηλότερου αποστάγματος σιτηρών που αναγνωρίζουν οι Ρωσικές Αρχές, γνωστό ως Alpha Spirit. H ανυπέρβλητη καθαρότητά της, προκύπτει από την πατενταρισμένη τεχνική φίλτρανσης στους -18 ˚C. Το γενναιόδωρο λιπαρό της σώμα, επιβεβαιώνει την πυκνότητα ενός άρτια μοριακά δομημένου υγρού. Έτσι, η βότκα elit® μοιραία, αποτέλεσε την ιδανική βάση για ένα παγκόσμιας κλάσης  martini cocktail, που αναζήτησαν οι 3 κριτές (Ντένη Καλλιβωκά – Difford’ s Guide partner, Ανδρέας Ματθίδης -AIWS-Wine and Spirits Education and Development Consultant, και Σπύρος Πατσιαλός – huntingspirits.tv) στο πλαίσιο του διαγωνισμού  elit Art Of Martini. Και -εξίσου μοιραία- η υπερπολυτελής Penthouse Suite του Ξενοδοχείου Grande Bretagne αποτέλεσε τον ιδανικό χώρο για να φιλοξενήσει τον ελληνικό τελικό.
Οι καλεσμένοι, μπόρεσαν να απολαύσουν martini cocktail, δίπλα στην εξωτερική πισίνα που αντανακλούσε τον Αττικό ουρανό. Οι 6 φιναλίστ, μπορεί να είχαν ως σύμμαχο την μεταξένιας υφής βότκα και τον υπέροχο καιρό, αλλά ταυτόχρονα έπρεπε να εντυπωσιάσουν τους κριτές, με την παρουσιάσή τους, περισσότερο από ότι εντυπωσίαζε η μαγευτική θέα του 9ου ορόφου με φόντο την Ακρόπολη. Ταυτόχρονα, καλούνταν να υπερβούν, με την δυναμική τους επικοινωνία, την διακριτική βουή της αθηναϊκής πρωτεύουσας που πότε πότε θύμιζε σε όλους ότι -ακόμα- κανείς δεν είναι στην Ibiza. Στην Ibiza, όπου θα πραγματοποιηθεί ο παγκόσμιος τελικός (ανάμεσα σε 60 χώρες), στις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου. Εκεί, θα βρίσκεται, για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, ο Αλέξανδρος Πρεβίστας, αφού κατάκτησε την 1η θέση στον ελληνικό τελικό, με τους Ιωάννη Ντούκα και Άρη Χατζηαντωνίου να ακολουθούν στην 2η και 3η θέση αντιστοίχως. Οι έξι διαγωνιζόμενοι (οι Μάνος Τζαβολάκης, Σταμάτης Σταματιάδης, και Θάνος Τζανετόπουλος ήταν οι υπόλοιποι τρεις), είχαν στην διάθεσή τους 8 λεπτά, για να φτιάξουν όχι μόνο το iconic elit Martini cocktail τους, αλλά και ένα ακόμα martini cocktail (χωρίς σιρόπια, χυμούς φρούτων και πουρέδες δηλαδή), αλλά και με ένα επιπλέον μυστικό συστατικό, που αποκαλύφθηκε λίγο πριν την έναρξη του τελικού, τον κρόκο Κοζάνης (σαφράν).
Ο παγκόσμιος ημιτελικός και τελικός θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 24 Σεπτεμβρίου και θα δώσει τη δυνατότητα στον τοπικό νικητή να εξελίξει τις ικανότητές του στο bartending, περιλαμβάνοντας συμβουλευτική καθοδήγηση και μαθήματα με έναν σεφ παγκόσμιας κλάσης, σχεδιασμένα για να βοηθήσουν τους φιναλίστ να «απογειώσουν» την εμπειρία κοκτέιλ που προσφέρουν. Ο νικητής του Μεγάλου Τελικού θα συνεχίσει το ταξίδι του στην καλλιτεχνική ανακάλυψη, έχοντας τη δυνατότητα να παρουσιάσει το νικηφόρο του cocktail στη γνωστή διοργάνωση Tales of the Cocktail, στη Νέα Ορλεάνη.

elit art

Ο Δημήτρης Ανδρέου, Group Brand Manager της εταιρείας Β.Σ. Καρούλιας προλογίζει την έναρξη του μεγάλου τελικού.

elit art

Οι τρεις κριτές του τελικού (από αριστερά προς τα δεξιά): Α. Ματθίδης, Ν. Καλλιβωκά, Σ. Πατσιαλός

Ο Μπάμπης Καϊδαλίδης δίνει τις τελευταίες οδηγίες στους διαγωνιζόμενους

Το μυστικό συστατικό, το σαφράν, ήταν εκείνο που έπρεπε να χρησιμοποιήσουν οι διαγωνιζόμενοι για το ένα από τα 2 Martini cocktail τους.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος επί το (μουσικό) έργον.

Καλεσμένοι της βραδιάς ο Gian Lucio Vaona και η Κατερίνα Γιατζόγλου

Καλεσμένος της βραδιάς ο Γιάννης Καγιούλης

Ο Ανδρέας Ματθίδης περιγράφει τους λόγους διαφορετικότητας της elit ως ultra premium vodka.

elit art

Ο Σταμάτης Σταματιάδης από το Borsalino

elit art

Ο Ιωάννης Ντούκας από το Noel

elit art

Ο Μάνος Τζαβολάκης από το Ipitou

elit art

Ο Αλέξανδρος Πρεβίστας από το Casero Feels Like Home

elit art

Ο Άρης Χατζηαντωνίου από το MoMiX

elit art

Ο Θάνος Τζανετόπουλος από το Cafe Boheme

elit art

Ο Δημήτρης Λαγός (brand manager στην εταιρεία Β.Σ. Καρούλιας) παραδίδει το 3ο βραβείο στον Άρη Χατζηαντωνίου (δεξιά)

elit art

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος (μουσικός παραγωγός) παραδίδει το 2ο βραβείο στον Ιωάννη Ντούκα.

elit art

Ο Δημήτρης Ανδρέου (Group Brand Manger της Β.Σ. Καρούλιας) παραδίδει το 1ο βραβείο στον Αλέξανδρο Πρεβίστα.

elit art

Ο μεγάλος νικητής του elit art of martini Athens 2017, Αλέξανδρος Πρεβίστας

Share This