Select Page

Η επαφή των ανθρώπων του bar με την τέχνη και τον πολιτισμό είναι απαραίτητη προκειμένου να προχωράμε και να εξελισσόμαστε και αυτή την αξία πρεσβεύει ο κατάλογος του Boheme στα Χανιά.

φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός

boheme

“Το παιχνίδι των Φωτονίων”, δεν είναι, απλώς, το νέο cocktail menu του Boheme. Είναι η υλοποίηση μιας ιδέας χρόνων. Είναι το αποτέλεσμα της σύζευξης της φωτογραφικής τέχνης με εκείνη του bartending. Το αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης βγήκε στο χαρτί. Η φωτογραφία εμπνέει τα κοκτέιλ και αντίστροφα. Τα υλικά μετασχηματίζονται σε φωτόνια που αδιάκοπα περιστρέφονται στο χώρο.
“Είναι αυτονόητο πως είναι απαραίτητη η επαφή των ανθρώπων του bar με την τέχνη και τον πολιτισμό, προκειμένου να προχωράμε και να εξελισσόμαστε. Είναι η μόρφωση, η επαφή με τις τέχνες, οι αξίες που κάνουν τους ανθρώπους καλύτερους. Αυτές τις αξίες πρεσβεύει ο κατάλογός μας μέσα από τον οποίο θέλουμε να τις μεταφέρουμε στους επισκέπτες μας”, περιγράφει ο Μιχάλης Μποτωνάκης, συνιδιοκτήτης και bar manager του Boheme στα Χανιά. To cocktail menu του Boheme, περιλαμβάνει 22 cocktail εκ των οποίων τα δύο δεν περιέχουν αλκοόλ. Τολμηρός, αλλά απλός, άλλοτε με λίγα και ενίοτε με αλλιώτικα υλικά, συχνά με πειραγμένα εισαγόμενα με στοιχεία από την κρητική γη, όπως το ρούμι Havana Club αρωματισμένο με γραβιέρα ή το ιρλανδέζικο ουίσκι Jameson με βούτυρο και μπανάνα. Πουρές κάστανο, μαρμελάδα κυδώνι-τζίντζερ, αβοκάντο με χαρουπόμελο, σιρόπι μακαντέμια, bitters περγαμόντο, αφρός μανταρίνι-τόνκα, πουρές σμέουρων με δενδρολίβανο και bitters θυμαριού, ελαιόλαδο Pamako, δίκταμο με μαλοτήρα, παντζάρι με ρίγανη, Skinos mastiha με λιαστό κρασί, είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που χρησιμοποιεί η ομάδα του Boheme στο bar. Και επειδή, ενδεχομένως να γνωρίζετε, πως δεν ψαρώνω εύκολα, εκτιμώ ότι μόνο για μόστρα δεν χρησιμοποιήθηκαν, αλλά αντιθέτως, τα υλικά αυτά είμαι βέβαιος πως ενσωματώθηκαν με σεβασμό και ευλάβεια σε οτιδήποτε αλκοολούχο. Βεβαίως από τον κατάλογο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και 2 βραβευμένες (σε μεγάλης εμβέλειας διαγωνισμούς): Το El Gran Viaje του Μιχάλη Μποτωνάκη (με fat washed -και πιο συγκεκριμένα απάκι washed- ρούμι και μαρμελάδα ελιάς!), αλλά και το αγαπημένο Suerte Sueño, του πάντοτε δημιουργικού Λευτέρη Μπρούπη.

boheme

boheme

boheme

Το μποέμικο και ανήσυχο πνεύμα του Μιχάλη Μποτωνάκη δεν περιορίστηκε εντός της Κρήτης, αλλά εμπνευσμένο από την Μεσόγειο, ταξίδεψε ως την Πάτρα όπου σε συνεργασία με την την ποτοποιία ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΚΑΣΤΡΟ – Γ.Π. ΧΑΧΑΛΗΣ δημιούργησαν τα BITTERÁNEO Mediterranean Bitters: Πρόκειται για μία καινοτομία της ποτοποιίας στην προσπάθειά τους για τη δημιουργία των πρώτων ελληνικών bitters. Παράγονται αποκλειστικά από μεσογειακά συστατικά σε συνδυασμό με άριστης ποιότητας 100% φυσικά πικρά εκχυλίσματα σε υψηλή συγκέντρωση. Η προσθήκη των βοτανικών όπως η αρτεμισία και η ρίζα γεντιανής, δίνουν ένταση και ολοκληρωμένα πικρά στοιχεία, τα οποία ισορροπούν τεχνηέντως με την χρήση ελάχιστης ποσότητας από ελληνικό μέλι. Τα BITTERÁNEO δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με bartenders που γνωρίζουν τα μυστικά των συστατικών του κάθε BITTERÁNEO Mediterranean Bitters και τα αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο. Πίσω από κάθε BITTERÁNEO Mediterranean Bitters βρίσκεται ένας Έλληνας bartender και -μόνο- για το Thyme bitters (θυμάρι), “υπεύθυνος” είναι ο Μιχάλης Μποτωνάκης. Τα φύλλα και άνθη θυμαριού συλλέγονται, με το χέρι, στην Κρήτη και τη Χίο, εκχυλίζονται σε αλκοόλ και απελευθερώνουν έντονα αρώματα που αποπνέουν Αιγαίο. Αυτό το -40% αλκοολικών βαθμών- απίθανο συστατικό, χρησιμοποιείται στα cocktail “The Piano” και “Moonlight Sail” του καταλόγου, ναι, σε εκείνο ” Το παιχνίδι των Φωτωνίων” που λέγαμε νωρίτερα.

boheme

boheme

Share This