Select Page

Για το 2018, ο διαγωνισμός Bacardi Legacy ξεκίνησε με τους 10 Έλληνες διαγωνιζόμενους να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής “Εμπορικόν”.

φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες, όταν δηλαδή ανακοινώθηκε η παγκόσμια έναρξη του διαγωνισμού BACARDÍ Legacy 2018. Οι πιο τολμηροί επαγγελματίες bartenders έστειλαν τις συνταγές τους και εκείνοι που ασχολήθηκαν, όσο έπρεπε, κλήθηκαν να αναμετρηθούν στις 15 Νοεμβρίου, στην Αθήνα. Έτσι, οι 10 συμμετοχές που ξεχώρισαν, παρουσιάστηκαν στην σκηνή του θεάτρου Εμπορικόν, όπου οι εκπρόσωποί τους είχαν 7 λεπτά για να εντυπωσιάσουν τους κριτές, αλλά και να κερδίσουν το χειροκρότημα του κόσμου που γέμισε τις θέσεις του όμορφου θεάτρου της οδού Σαρρή.

BLGCC 2018

Εκτός από το να κάνουν αυτό που γνωρίζουν τόσο καλά, το να παρασκευάσουν δηλαδή το cocktail υπογραφής τους, οι 10 φιναλίστ έπρεπε να τεκμηριώσουν μέσα από την παρουσίασή τους, τον λόγο για τον οποίο η συνταγή τους θα μπορούσε να γράψει ιστορία. Με αυτό το σκεπτικό, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν τις παρουσιάσεις τους με ένα ολιγόλεπτο βίντεο που είχαν ετοιμάσει, προκειμένου να “πουν” ότι δεν χωρούσε σε λόγια, αναδεικνύοντας το πάθος τους για την δουλειά τους, αλλά και την λαχτάρα τους να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα του BACARDÍ Legacy Global Cocktail Competition.

BLGCC 2018

Τον διαγωνισμό, παρουσίασε o Bacardi Brand Ambassador στην εταιρεία Άμβυξ, Κωνσταντίνος Καπνιάρης (επάνω εικόνα), ενώ τους 10 διαγωνιζόμενους, αξιολόγησαν οι κριτές (από δεξιά προς αριστερά – εικόνα κάτω): Bar Shira (από το Imperial Craft cocktail bar στο Tel Aviv), η Laura Marnich (από το Zuma στο Dubai) και ο Ντίνος Κωνσταντινίδης (από το Lost and Found Drinkery στην Κύπρο).

BLGCC 2018

Οι διαγωνιζόμενοι, με τη σειρά που εμφανίστηκαν, ήταν οι:

  • Ο Κωνσταντίνος Δελχάς (Bankjob, Αθήνα), που έσπασε τον πάγο κάνοντας μια καλή εκκίνηση για το ύφος του διαγωνισμού.
  • Ο Παναγιώτης Αγγέλου (Sissitio, Ρόδος), ο οποίος έφτιαξε ένα κοκτέιλ “προσομοίωση” του Ροδίτικου γλυκού Μελικούνι και μάλιστα, μοίρασε μικρά μπουκαλάκια στο κοινό.
  • Η Tina Sardis (Μωσαϊκό, Γλυφάδα), που έκανε μια “ζεστή” και πολύ άνετη παρουσίαση.
  • Ο Αντώνης Μαντζαρίδης (Theory, Χαλάνδρι), που ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό βίντεο και συνέχισε με μια αλάνθαστη ερμηνεία.
  • Ο Πέτρος Μυτιληναίος (Che Cocina y Barra Sudamericana, Πειραιάς) που ήρθε διαβασμένος και πέρασε στους κριτές το μήνυμα ότι μπορεί να συνεχίσει στην επόμενη φάση.
  • Ο Λουκάς Δούρος (Sea side, Σαντορίνη) που έφερε λίγο από το όμορφο νησί των Κυκλάδων στο κέντρο της Αθήνας.
  • Ο Αναστάσιος Καραφουλίδης (Old dog,  Νέα Φιλαδέλφεια) που έζησε την κάθε στιγμή από την παρουσίασή του.
  • Η Αγάπη Πετροπούλου (A for Athens, Αθήνα) που μετέφερε την αγάπη της για την δουλειά της, πάνω στην σκηνή του θεάτρου.
  • Ο Αντώνης Τσακίρης (Φάμπρικα, Δράμα), που έχοντας την εμπειρία από την περσινή του συμμετοχή, ήταν γεμάτος αυτοπεποίθηση και δυναμισμό.
  • Ο Steve Ajulo (Odori Vermuteria di Atene, Αθήνα) που ήταν εντυπωσιακός αλλά υπέροχα προσιτός με την απλότητά του.

BLGCC 2018

Οι τρεις Έλληνες bartenders που διακρίθηκαν, θα διαγωνιστούν στον τελικό που θα συνδιοργανωθεί από την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, το Φεβρουάριο του 2018, στην Αθήνα. Η τριάδα που πέρασε στον τελικό του Φεβρουαρίου είναι (από αριστερά προς τα δεξιά, κάτω εικόνα): Πέτρος Μυτιληναίος, Tina Sardis, Αντώνης Μαντζαρίδης. Ο ένας τους, που θα ξεχωρίσει τον Φλεβάρη,  θα διαγωνιστεί πλέον με τους καλύτερους του κόσμου, στον Παγκόσμιο τελικό του BACARDÍ Legacy, τον Απρίλιο στο Μεξικό.