Select Page

Δείτε τις συνταγές, αλλά και το σκεπτικό των τριών διαγωνιζομένων, που τους οδήγησε στην επόμενη φάση του διαγωνισμού Bacardi Legacy 2019 !

φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός

Στις 12 Δεκεμβρίου, στον ελληνικό ημιτελικό του διαγωνισμού BACARDÍ Legacy Global Cocktail Competition, διακρίθηκαν τρεις επαγγελματίες που ξεχώρισαν ανάμεσα στους 20 συμμετέχοντες. Έτσι, η Αγάπη Πετροπούλου, ο Φίλιππος Τασούλας και ο Κωνσταντίνος Ριστάνης, έχουν ήδη αρχίσει διάφορες ενέργειες προώθησης των κοκτέιλ τους, εν όψει της επόμενης φάσης, αυτή του Regional Final, του ελληνικού τελικού, που θα διοργανωθεί στις 24 Φλεβάρη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Διαβάστε τις συνταγές τους, την πηγή έμπνευσής τους, αλλά και για την πορεία τους έως τώρα.

Συμμετείχα για δεύτερη φορά στο Bacardi Legacy. Πέρυσι είχα προετοιμαστεί πολύ καλά και έμεινα ικανοποιημένη από την πορεία μου. Φέτος, δεν είχα σκοπό να πάρω μέρος στον διαγωνισμό, αλλά όταν έφτιαξα το κοκτέιλ μου, κατάλαβα ότι είχα δημιουργήσει κάτι πολύ καλό. Το ποτό το ίδιο με έπεισε ότι άξιζε να το παρουσιάσω, να το αντιπροσωπεύσω. Μου αρέσουν πολύ τα Tiki cocktail και έχοντας ένα εξαιρετικό παλαιωμένο ρούμι ως βάση, μου ερχόντουσαν πολλές δημιουργικές σκέψεις, τόσο για τη συνταγή όσο και για την προώθηση του ποτού μου. Το σκεπτικό μου για την παρουσίαση, τα συστατικά του κοκτέιλ και το όνομά του, αντιπροσωπεύουν ξεκάθαρα την αντίληψή μου για το πώς μια γυναίκα που κάνει αυτή τη δουλειά μπορεί και να την προβάλει. Θεωρώ, πως ότι αντιπροσωπεύει έναν άνθρωπο, είναι πολύ “καθαρό” στον έξω κόσμο. Και αυτό ακριβώς έκανα με το “My Tie”.

Αγάπη Πετροπούλου, A for Athens cocktail bar, Αθήνα

Όνομα Cocktail: My Tie
Συστατικά:

 • 50 ml Bacardi 8 Anos
 • 25 ml macademia syrup (Monin)
 • 20 ml φυσικός χυμός lime
 • 10 ml Martini Riserva Speciale Bitter
 • 30 ml (Top up) Ginger Beer (3 Cents)
 • 2 φλούδες lime

Μέθοδος: Shake
Ποτήρι: Cocktail / Coupe
Γαρνιτούρα: κορυφή δυόσμου
 

Η φετινή μου συμμετοχή στο Bacardi Legacy ήταν η τέταρτη συνεχόμενη και ως τώρα, μάλλον, η τυχερή μου. Το ήθελα πάρα πολύ να περάσω στην 3άδα, όπως το θέλω πολύ και θα το προσπαθήσω να φτάσω, με το Iris, όσο πιο ψηλά μπορώ. Το κοκτέιλ μου, δανείστηκε το όνομά του από την κόρη μου. Με τον τρόπο αυτό, θέλησα να θυμίζω τόσο στον εαυτό μου, όσο και στους άλλους, το πόσο δύσκολο είναι να μεγαλώνει μια γυναίκα μέσα σε έναν ανδροκρατούμενο κόσμο. Έχω κάνει πολλά ταξίδια, στην Ελλάδα και κυρίως στο εξωτερικό, στην προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης του κοκτέιλ μου. Νιώθω περίεργα, γιατί ενώ μιλάω συνεχώς για το Iris και για την κόρη μου στους άλλους ανθρώπους, την ίδια στιγμή λείπω από το σπίτι και από την οικογένειά μου. Όμως, είναι υπέροχο να δίνεις το 100% για αυτή τη δουλειά και μου αρέσει που ο συγκεκριμένος διαγωνισμός, μας δίνει το κίνητρο να βγούμε έξω από το μπαρ μας.

Κωνσταντίνος Ριστάνης, Spitaki cocktail bar, Ιωάννινα

Όνομα Cocktail: Iris
Συστατικά:

 • 50 ml Bacardi Cuatro
 • 7.5 ml amontillado sherry
 • 12.5 ml λικέρ creme de banane (Giffard)
 • 2 dashes saline solution
 • Top up με ξηρό αφρώδη οίνο ή σαμπάνια

Μέθοδος: Stir
Ποτήρι: Nick & Nora / Coupe
Γαρνιτούρα: έλαια από μια φλούδα λεμονιού

 

Για το cocktail μου, διάλεξα το όνομα Infinita, που σημαίνει άπειρο, όπως άπειρες είναι και οι επιλογές στη ζωή. Είμαι υποστηρικτής της φιλοσοφίας ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ στη ζωή, να παίρνουμε γνώση από το παρελθόν για να “χειριζόμαστε” το μέλλον. Ξέρεις, όπως γίνεται και με το butterfly effect, σύμφωνα με το οποίο κάθε μικρή αλλαγή σε μια κατάσταση, μπορεί να σε οδηγήσει πολύ μακριά. Όλο αυτό μπορεί να φαίνεται κάπως φιλοσοφημένο ή περίεργο, αλλά πραγματικά με αφορμή το διαγωνισμό Bacardi Legacy θα το κάνω πράξη: Για παράδειγμα το ταξίδι μου για την προώθηση του Infinita, θα γίνει με Interrail. Κάθε αλλαγή στο αρχικό μου πλάνο, θα με οδηγεί αλλού, οι προορισμοί είναι άπειροι. Γι αυτό και όπου πηγαίνω θα σερβίρω το cocktail μου με διαφορετικό τρόπο, ώστε να ταιριάζει στα γούστα των ντόπιων που επισκέπτομαι.

Φίλιππος Τασούλας, Odori Vermouteria Di Atene, Αθήνα

Όνομα Cocktail: Infinita
Συστατικά: 

 • 50 ml Bacardi Carta Blanca
 • 20 ml orgeat syrup
 • 20 ml φυσικός χυμός lime
 • 4-5 φύλλα βασιλικού
 • 50 ml (Top up) Moscato D’ Asti
 • spray με αλατισμένο αψέντι 

Μέθοδος: Shake
Ποτήρι: Cocktail / Coupe
Γαρνιτούρα: φύλλο βασιλικού & absinth spray 
 

Share This