Select Page

Ο διαγωνισμός Bacardi Legacy, δημιουργήθηκε για να προκαλέσει τους κορυφαίους bartenders στον κόσμο, να δημιουργήσουν ένα cocktail που θα γράψει ιστορία. Για το 2017 η ιστορία ξεκίνησε από το “Μικρό Παλλάς”.


φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός

bacardi

Για το 2017 η ιστορία ξεκίνησε από το “Μικρό Παλλάς”

Ο διαγωνισμός Bacardi Legacy, δημιουργήθηκε για να προκαλέσει τους κορυφαίους bartenders στον κόσμο, να δημιουργήσουν ένα cocktail που θα αποτελέσει τη δική τους κληρονομιά στην ιστορία του Bacardi και στην παγκόσμια κοινότητα του bar. Δεν αναζητά, απλώς, ένα άριστο cocktail ή τον καλύτερο bartender, αλλά μια επινόηση με μεγάλη διάρκεια και αντοχή στο χρόνο. Είναι σημαντικό το να έχει τη δυναμική το κοκτέιλ του νικητή, να μπορεί  να συμμετέχει σε αυτό, που στο μέλλον θα είναι μέρος της ιστορίας του Bacardi, όπως συνέβη με το Daiquiri  ή το Mai Tai για παράδειγμα.

Έχοντας αυτούς τους όρους στο μυαλό τους, στις 31 Οκτωβρίου 2016, συγκεντρώθηκαν στο «Μικρό Παλλάς», οι 10 πιο υποσχόμενοι bartenders που κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα στις εκατοντάδες συμμετοχές που συγκεντρώθηκαν. Τον διαγωνισμό, παρουσίασαν οι Σπύρος Κερκύρας (Bar solutions) και Κωνσταντίνος Καπνιάρης (Bacardi Brand Ambassador στην εταιρεία Άμβυξ).

bacardi

Οι παρουσιαστές του διαγωνισμού: Κωνσταντίνος Καπνιάρης (αριστερά) και Σπύρος Κερκύρας (δεξιά).

bacardi

Οι 10 φιναλίστ που κατάφεραν να φτάσουν ως τον ελληνικό ημιτελικό.

Οι διαγωνιζόμενοι, με τη σειρά που εμφανίστηκαν, ήταν οι εξής:
Ο Πάνος Κανατσούλης  (The Clumsies, Αθήνα), ο Δημήτρης Κορρές ( Rover , Θεσσαλονίκη), ο Θοδωρής Καϊσίδης (Mr. Peacock , Χαλάνδρι), ο Θοδωρής Κωνσταντινίδης (Amigos, Αθήνα), ο Νίκος Τριανταφύλλου (Noel , Αθήνα), ο Αντώνης Τσακίρης ( Fabrica, Δράμα), ο Αργύρης Βενιαμίν (Upupa Epops, Πετράλωνα), ο Άγγελος Μπάφας (Olive Green Hotel , Ηράκλειο Κρήτης), η Λορέτα Τόσκα (Theory bar & more, Χαλάνδρι) και ο Ανδρέας Μαλούτας (The Blue Cup, Θεσσαλονίκη).

bacardi

Οι 3 κριτές (από αριστερά): Franck Dedieu, Θοδωρής Πυρίλλος και Jad Balout.

Αρχικά, ο κάθε διαγωνιζόμενος είχε στη διάθεσή του 7 λεπτά, προκειμένου να κάνει την παρουσίασή του μπροστά στο κοινό και ταυτόχρονα να παρασκευάσει το –εν δυνάμει Legacy- κοκτέιλ υπογραφής του, το οποίο θα αξιολογούσε η κριτική επιτροπή. Οι 3 κριτές ήταν οι:  Franck Dedieu  (νικητής Bacardi Legacy 2015), Jad Balout (στην τριάδα των νικητών Bacardi Legacy 2015) και ο Θοδωρής Πυρίλλος (head  bartender του «A for Athens»).

Στη δεύτερη φάση της ημέρας, οι διαγωνιζόμενοι αντιμετώπισαν το Team Daiquiri Challenge: οι 10 bartenders χωρίστηκαν σε δυο ομάδες, ώστε να παρασκευάσουν στο χρονικό όριο των 5 λεπτών, από ένα Bacardi Original Daiquiri.  Ο κάθε bartender βαθμολογήθηκε ξεχωριστά. Extra bonus: η νικήτρια 5μελής ομάδα έλαβε έναν επιπλέον βαθμό στην τελική αξιολόγηση.

bacardi

Συναρπαστικές στιγμές από τη διαδικασία του The Daiquiri Challenge

bacardi

Συναρπαστικές στιγμές από τη διαδικασία του The Daiquiri Challenge

Τελικά, μέσα από την μεγάλη και πολύωρη αυτή δοκιμασία, νικητές αναδείχθηκαν οι : Λορέτα Τόσκα, ο Νίκος Τριανταφύλλου, ο Θοδωρής Καϊσίδης και ο Θοδωρής Κωνσταντινίδης. Οι τέσσερις τους έχουν τώρα αρκετή δουλειά που πρέπει να κάνουν, αφού για τους τρεις μήνες που ακολουθούν, θα πρέπει να προωθήσουν το cocktail τους και να το κάνουν γνωστό σε όλον το ντουνιά. Προφανώς αυτό απαιτεί την υλοποίηση event, guest bartending σε bar στην Ελλάδα ή/και το εξωτερικό, καθώς και γενναιόδωρη επικοινωνία μέσω των social media.  Επόμενος σταθμός για τους 4 επικρατέστερους αποτελεί ο ημιτελικός της Νότιας Ευρώπης, που θα πραγματοποιηθεί το Φεβρουάριο στην όμορφη Ισπανική πρωτεύουσα, τη Μαδρίτη. Εκεί, η πορεία, το έργο και τα κατορθώματα των τεσσάρων θα αξιολογηθούν, ώστε να προκύψει αυτός/ή, που θα πάρει το εισιτήριο για τον διεθνή τελικό του Βερολίνου, τον Μάιο του 2017.

bacardi

Οι 4 νικητές του ημιτελικού: (από αριστερά προς τα δεξιά) Θοδωρής Καϊσίδης, Θοδωρής Κωνσταντινίδης, Λορέτα Τόσκα και ο Νίκος Τριανταφύλλου.

Share This