Select Page

Έχοντας περάσει αρκετές μέρες καραντίνας, κάτι που στην αρχή δεν το περίμενε κανείς, βρισκόμαστε σε σημείο πλέον να μην έχουμε την δυνατότητα να γνωρίζουμε που θα οδηγήσει αυτή η εξέλιξη, η οποία δεν άργησε να φέρει στο μυαλό μου παρόμοιες καταστάσεις με την περίοδο του στρατού,  ως αναφορά στον τομέα της ψυχολογίας. Πιο συγκεκριμένα, τότε ήσουν κλεισμένος σε ένα στρατόπεδο όπου κάθε μέρα ακολουθούσες μια ρουτίνα. Έκανες μια σειρά από πράγματα και δουλειές, που ενδεχομένως τα έβρισκες και λίγο ανούσια. Τώρα κάτι αντίστοιχο, είσαι κλεισμένος σε ένα σπίτι και ακολουθείς επίσης μια συγκεκριμένη ρουτίνα (ύπνο, φαγητό, από καναπέ σε κρεβάτι και το αντίθετο και Netflix). Τότε, έξω από το στρατόπεδο ήταν άτομα που αγαπούσες πολύ, οι φίλοι σου, η οικογένεια σου, η κοπέλα σου και ο μόνος τρόπος επικοινωνίας ήταν το τηλέφωνο. Τώρα έξω από το σπίτι σου περιμένουν τα ίδια ακριβώς άτομα και πάλι ο μόνος τρόπος να επικοινωνείς μαζί τους είναι μέσω τηλεφώνου. Με μια μικρή διαφορά, πως τώρα, εκτός από αυτούς, με περιμένει η πιο μεγάλη μου αγάπη… Το μπαρ και οι άνθρωποι του! Είναι ένα μέρος του εαυτού μου, δεν μπορώ μακριά του, μακριά από τον κόσμο που με κάθε τρόπο προσπαθούσα να τους ευχαριστήσω και να περάσουν όμορφα, αξέχαστα, φιλόξενα! Αδημονώ να βρίσκομαι πίσω από το μπαρ και να σερβίρω καλό-εκτελεσμένα classic cocktail ή τις δικές μου δημιουργίες, περιμένοντας να δω μετά την δοκιμή ένα χαμόγελο για να με αναπτερώσει , να ακούς τον ήχο των σεϊκερ, τις λαχταριστές μυρωδιές από τα πιάτα της κουζίνας και γενικά, όλη αυτήν την μαγεία που σου χαρίζει ένα μπαρ.

Μιλώ καθημερινά με φίλους και συνεργάτες, που βρίσκονται στην ίδια διάθεση, να βρούμε τρόπους  να εκμεταλλευτούμε δημιουργικά και προς όφελος μας αυτήν την περίοδο, φτιάχνοντας ένα κοκτέιλ στο σπίτι, διαβάζοντας ένα βιβλίο, ανταλλάσσοντας ιδέες, εξελίσσοντας τεχνικές μας , έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν επιστρέψουμε ξανά στα μπαρ μας. Πανέτοιμοι για την επόμενη μέρα!

Είναι  βέβαιο πως έχουμε πολλά  να δούμε ακόμα. Ας αναλογιστούμε πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε ο καθένας από την μεριά του, τί  μπορούμε να κάνουμε για το σύνολο.  Ένα είναι βέβαιο, η επιδίωξη του κοινού καλού ξαναγυρίζει  σε εμάς. Είναι προς το συμφέρον μας να μείνουν όσες περισσότερες  εταιρίες γίνεται στην αγορά και άνθρωποι μέσα σε αυτές καθώς και να υπάρχει ένα δυνατό  και εύρωστο κράτος. Πρέπει με τις πράξεις μας να οδηγήσουμε την αγορά μας για άλλη μία φορά προς τα εμπρός. Το συλλογικό καλό, αυτό που τόσο ρομαντικά ονομάζει η  Οικονομική Επιστήμη ως «κοινωνική ευημερία» είναι μονόδρομος. Χωρίς αυτό δεν προχωράμε. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε πολύ στενά τις εξελίξεις και θεωρούμε πως και από αυτήν την κρίση θα βγούμε νικητές και πιο δυνατοί. Ας βοηθήσει λοιπόν ο καθένας μας, όπως και όσο μπορεί περισσότερο. Ας κάνουμε αυτό που πρέπει ως εργαζόμενοι, συνάδελφοι και πολίτες αυτής της χώρας και μόνο κερδισμένοι  θα βγαίνουμε στο εξής.

Βαγγέλης Γρηγορόπουλος

Bar manager / Co-Owner @ Tailor's House

ΣΧΕΤΙΚΑ  ΒΙΝΤΕΟ:

Με τον Βαγγέλη ήμασταν (και) μαζί σε αυτό το ταξίδι