Tito’s Handmade Vodka

Η Tito’s Handmade Vodka παράγεται στην περιοχή Austin, στο παλαιότερο νόμιμο αποστακτήριο του Τέξας και ήρθε στην Ελλάδα από την Sky Spirits.

φωτογραφία: Βαγγέλης Πατσιαλός

Tito

Ο Tito Beveridge ήταν πάντοτε ένας cool τύπος. Με πτυχία στη Γεωλογία και την Γεωφυσική, εισχώρησε στην Αμερικανική αγορά πετρελαίου και αερίου. Ανήσυχος πάντοτε για τα επαγγελματικά του πλάνα, το 1992, ασχολήθηκε με τα στεγαστικά δάνεια, τις… καλές εποχές ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησε να φτιάχνει flavored βότκες για τους φίλους του. Έτσι, όταν παράτησε τα στεγαστικά, αποφάσισε να κάνει την μεγάλη κίνηση: Ξεζούμισε 90.000$ από 19 πιστωτικές κάρτες και ξεκίνησε το δικό του brand. Τo 1997, βρήκε τον Tito να φτιάχνει το αποστακτήριο του, στην περιοχή Austin του Texas , το οποίο είναι και το παλαιότερο νόμιμο αποστακτήριο. Σήμερα, η Tito’s handmade Vodka, φτιάχνεται σε παρτίδες, σε παλαιού τύπου άμβυκες, με διαδικασία που μοιάζει περισσότερο  με εκείνες που χρησιμοποιούνται για τα απαλά single malt whisky και τα φινετσάτα κονιάκ. Αυτό ήταν άλλωστε και το προσωπικό στοίχημα του Tito. Να δημιουργήσει ένα απαλό ποτό, που θα ξεπερνούσε σε ποιότητα τις ακριβότερες βότκες της αγοράς, αλλά που θα κόστιζε πολύ λιγότερο στον καταναλωτή.  Το 2001 έλαβε ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα από την διοργάνωση του San Francisco World Spirits Competition, όπου η Tito’s Handmade βότκα κέρδισε το διπλό χρυσό μετάλλιο μεταξύ 70 ετικετών. Με πρώτη ύλη το καλαμπόκι, η βότκα του Tito είναι 100% gluten free. Η Sky Spirits την καλωσορίζει στο portfolio της και σας προσκαλεί να την δοκιμάσετε.

Spyros Patsialos
I was born on the beautiful Greek island of Corfu. Maybe that explains why I like walks on the beach at sunset during the summer. I spent my childhood in the small scenic town of Agrinio in central Greece, where I totally fell in love with nature. Soon after high school I got my first earnings working as a waiter and yes, this is how i got involved in the bar industry. I like to make cool, charming and creative projects on the premise that they pertain to spirits, cocktails and the art of drinking. I am a lover of life and my design stash is always full of refreshing ideas.
Spyros Patsialos
%d bloggers like this: