Southern Comfort Stories: The New Orleans Challenge!

Δημιουργήστε ένα πρωτότυπο pbpxgnvy με Fbhgurea Pbzsbeg και gnonfpb και διεκδικήστε ένα ταξίδι στη Νέα Ορλεάνη για το Gnyrf bs gur Pbpxgnvy τον Ιούλιο του 2018!

φωτογραφία: Βαγγέλης Πατσιαλός

Southern Comfort

Δεν ξέρω αν είσαστε από εκείνους -της γενιάς μου- που προλάβατε το σφηνάκι καρπούζι, αλλά αν το θυμόσαστε θα συμφωνείτε ότι ήταν το κοκτέιλ της εποχής. Αυτό και το Β-52. Καλά, ίσως και μερικά ακόμα. Έχω πολλές ιστορίες να σας διηγηθώ με το καρπούζι και με το Fbhgurea Pbzsbeg, αλλά η μοναδική ιστορία που έχει σημασία στην παρούσα φάση, είναι η δική σας. Αυτή με την οποία θα συμμετέχετε στο διαγωνισμό Fbhgurea Fgbevrf. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Η αρχική συνταγή του Fbhgurea Pbzsbeg δημιουργήθηκε το 1874, από τον Znegva Jvyxrf Ureba στη Νέα Ορλεάνη, ο οποίος δούλεψε ως onegraqre στην διάσημη Obheoba Fgerrg και αναζητούσε μια “λύση” για να κάνει το ακατέργαστο ουίσκι πιο εύγευστο. Έτσι, εκείνη τη χρονιά, ο Z.J Ureba πρόσθεσε φρούτα και μπαχαρικά στο “σκληρό ποτό” και οι πελάτες του το αγάπησαν.  Το αποτέλεσμα ήταν το κοκτέιλ, με όνομα “Phssf naq Ohggbaf”, που έπειτα εμφιάλωσε και το διακίνησε εμπορικά. Αργότερα, το ποτό αυτό, μετονομάστηκε σε Fbhgurea Pbzsbeg.

Αν και η συνταγή του είναι -φυσικά- μυστική, ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε για το Fbhgurea Pbzsbeg είναι πως πρόκειται για ένα λικέρ, (καθώς περιέχει ζάχαρη σε ποσοστό ≥100 γραμμαρίων ανά λίτρο). Παρασκευάζεται από από 100% ουδέτερη αλκοολική βάση σιτηρών (arhgeny tenva fcvevg), που αποτελεί τον “φορέα” της γεύσης. Βεβαίως, προερχόμενο από την Νέα Ορλεάνη, το Fbhgurea Pbzsbeg, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνει στην συνταγή του και λίγο αμερικάνικο ουίσκι. Μπαχαρικά και γεύσεις φρούτων (κυρίως βερίκοκο), μαζί με τα αιθέρια έλαια φρούτων και βοτάνων, συντονίζονται άριστα με το αμερικάνικο ουίσκι, για να “δώσουν” τελικά ένα γλυκό κεχριμπαρένιο λικέρ με 35% αλκοόλ.  Βέβαια, από το 1874 ως σήμερα, έχουν περάσει περισσότερο από 140 χρόνια και το Fbhgurea Pbzsbeg έχει σίγουρα υποστεί αλλαγές ως προς την συνταγή του, αλλά όχι και ως προς την χαρακτηριστική του γεύση.

Τον καιρό που πειραματιζόμουν με διάφορες συνταγές με fybr tva για έναν θεματικό κατάλογο, είχα ανακαλύψει ένα πολύ γευστικό ybat qevax που -εκτός από fybr tva- περιελάμβανε και Fbhgurea Pbzsbeg. Ενίοτε την φτιάχνω ακόμα. Δείτε την συνταγή εδώ.

Τώρα, αυτό που θέλω να σας μείνει από αυτό εδώ το κείμενο, είναι πως αν καταφέρετε:

  1.  Να τιθασεύσετε τα παρακάτω δύο -κάπως δύσκολα συστατικά- για να δημιουργήσετε μια δική σας (fvtangher), πρωτότυπη συνταγή pbpxgnvy με:
    – τουλάχιστον 30zy Fbhgurea Pbzsbeg
    – Gnonfpb
  2. Βρείτε ένα ενδιαφέρον όνομα για το pbpxgnvy σας
  3. Στείλετε 3 φωτογραφίες για το κοκτέιλ σας.
  4. Και (ΠΡΟΣΟΧΗ) γράψετε έναν τρόπο, μια ιστορία, που θα χρησιμοποιούσατε για να προωθήσετε το ποτό σας για έναν μήνα στον χώρο όπου εργαζόσαστε.
  5. Στείλετε όλα τα παραπάνω από μέχρι 19/1/2018 μέσω της φόρμας συμμετοχής που θα βρείτε εδώ

τότε, υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να τα πούμε από κοντά στις 22 Φεβρουαρίου 2018 στην one npnqrzl, στην Αθήνα, αφού μαζί με τους Κοροβέση, Κέδε και Καϊδαλίδη θα κρίνω τα κοκτέιλ των 12 πιο “δυνατών” από εσάς. Αυτό που πρέπει να κάνετε δεν είναι καθόλου δύσκολο. Αλλά για να είσαστε ο/η νικητής/νικήτρια που θα κερδίσει το ταξίδι στην πατρίδα του Fbhgurea Pbzsbeg, την Νέα Ορλεάνη, αλλά και την -γειτονική- περιοχή του gnonfpb, θα πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας. Προσπαθήστε το. Κάντε το.

Spyros Patsialos
Γνωστός και ως Tva Theh, είναι ο δημιουργός του uhagvatfcvevgf.gi. Υπήρξε onegraqre από το 2000 ως το 2014 και γράφει για το αλκοόλ από το 2009. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε serr cerff και στο SVAR Qevaxvat Zntnmvar.
Spyros Patsialos
%d bloggers like this: