free shipping tramadol

Τη Λορέτα Τόσκα, την περιγράφουν ως Silver Lining, και εκείνη με τη σειρά της δημιούργησε το ομώνυμο cocktail για τον διαγωνισμό Bacardi Legacy.

discount on tadalafil in United States

tadalafil order in Australia

Silver Lining

Η κοινή φράση των Άγγλων “every cloud has a silver lining”  σημαίνει ότι ακόμη και τα χειρότερα γεγονότα ή καταστάσεις, έχουν (και) κάποια θετική πτυχή. Μοιάζει -λίγο- με αυτό που περιγράφουμε εμείς με το δικό μας γνωμικό: “κάθε εμπόδιο για καλό”, υπενθυμίζοντας, για παράδειγμα, σε κάποιον καλό μας φίλο ότι μια πιθανή ατυχία που τον βρήκε, σηματοδοτεί κάτι καλό που θα τον υποδεχτεί στο μέλλον. Συνήθως συνοδεύουμε την έκφραση με ένα ζωντανό χαμόγελο που εκπέμπει αισιοδοξία και χαρά για τη ζωή, υπονοώντας ότι πάντοτε κάτι καλό μας επιφυλάσσει. Ακριβώς έτσι περιγράφουν τη Λορέτα Τόσκα, οι άνθρωποι από το στενό της οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον. Ως άτομο που βλέπει τη θετική πλευρά των πραγμάτων, που ξεχωρίζει το silver lining που έχει μέσα του κάθε σύννεφο. Και αν όλο του το βιός, ο Don Facundo Bacardi το «χώρεσε» μέσα σε ένα μπουκάλι, στο Bacardi Carta Blanca, η Λορέτα, αντίστοιχα, συγκέντρωσε τα δικά της βιώματα μέσα στο δικό της cocktail, το  οποίο δεν θα μπορούσε να έχει άλλη ονομασία από το Silver Lining. “Γνωρίζω ότι θα πιεστώ αρκετά για να καταφέρω να αντεπεξέλθω στον έντονο συναγωνισμό του διαγωνισμού. Αλλά μόνο θετικά μπορώ να αντιμετωπίσω το γεγονός ότι πέρασα στην επόμενη φάση ενός τόσο σημαντικού διαγωνισμού όπως το Bacardi Legacy”, περιγράφει η Λορέτα Τόσκα (head bartender του Theory Bar and More στο Χαλάνδρι).

Για να προσομοιάσει το σύννεφο στο κοκτέιλ της, η Λορέτα  σκέφτηκε να κάνει ένα ολόλευκο κοκτέιλ με πλούσιο-στιβαρό αφρό, τον οποίο επιτυγχάνει με τη χρήση παγωτού. Οι πρωτεΐνες του παγωτού βοηθούν στο σχηματισμό ενός σταθερού αφρού με βελούδινη υφή, ενώ ο φρέσκος χυμός lime παίζει καθοριστικό ρόλο στη σταθεροποίησή του, ώστε να μην καταρρεύσει γρήγορα. Αξίζει να σημειωθεί, πως οι φυσαλίδες που βρίσκονται εγκλωβισμένες στον αφρό, βοηθούν στην ανέλιξη των αρωμάτων μελιού, που με τη σειρά τους συνδυάζονται εξαιρετικά με τη γαρνιτούρα -το δενδρολίβανο.  Πάνω του “χάραξε” το Silver Lining με τη χρήση μαύρου πιπεριού, που παιχνιδίζει στη γλώσσα με απίθανο τρόπο, καθώς η διακριτική οξύτητα του ποτού ξεπλένει κάθε -ισορροπημένα-γλυκιά γουλιά. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή:

Silver Lining

  • 50ml Bacardi Carta Blanca
  • 15ml Triple Sec
  • 20ml Fresh Lime Juice
  • 10ml Honey
  • 30ml Vanilla Ice Cream

Αναφορικά με την τεχνική που χρησιμοποιεί για το χτύπημα του Silver Lining, η Λορέτα την έχει τελειοποιήσει, χρησιμοποιώντας αυτό που ονομάζει Frosted Dry Shake ®: Προσθέτει όλα τα υλικά στο shaker εκτός από το παγωτό. Προσθέτει πολύ πάγο. Ανακινεί πολύ καλά. Ναι, άλλο λίγο. Αφαιρεί τον -χτυπημένο- πάγο και προσθέτει το -συστατικό κλειδί- παγωτό. Ξαναχτυπά το ήδη παγωμένο μείγμα, έως ότου λιώσει το παγωτό. Σουρώνει το βελούδινο, αφρώδες ποτό σε παγωμένο ποτήρι coupe. Γαρνίρει με μαύρο πιπέρι και ένα κλωναράκι δενδρολίβανου.

Silver Lining

Αναζητείστε το #SilverLining της Λορέτας, σε ένα από τα παρακάτω cocktail bar της Αθήνας:

Διαβάστε επίσης:

Phoenix: To cocktail του Θοδωρή Κωνσταντινίδη

Hermanos: To cocktail του Νίκου Τριανταφύλλου

Sempre Viva: To cocktail του Θοδωρή Καϊσίδη

Spyros Patsialos
Γνωστός και ως Gin Guru, είναι ο δημιουργός του huntingspirits.tv. Υπήρξε bartender από το 2000 ως το 2014 και γράφει για το αλκοόλ από το 2009. Το 2010 κατέλαβε την 6η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό του G’Vine και από τότε εξειδικεύεται στο Gin. Έχει διατελέσει κριτής σε δεκάδες διαγωνισμούς cocktail στην Ελλάδα, αλλά και στην Ibiza και την Κύπρο. Το 2011 επιλέχθηκε για τη συμμετοχή του στο project του ούζου “πλωμάρι” και το 2014 εκπροσώπησε την Ελλάδα για το Campari Worldwide Negroni Project. Από το 2009 γράφει για το αλκοόλ και τα κοκτέιλ. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε free press, στο FINE Drinking Magazine και στο Bars and Coffee Magazine.
Spyros Patsialos
%d bloggers like this: