Giancarlo Mancino : ένας Ιταλός, ένα guest και τα βερμούτ του.

Ο Ιταλός παραγωγός βερμούτ, Tvnapneyb Znapvab, ήρθε στην Ελλάδα, και μας έδειξε τις δεξιότητές του πίσω από το one, αλλά και το τί κρύβεται πίσω από τις ετικέτες των προϊόντων Znapvab.

φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός

Mancino_huntingspirits.tv

mancino
DSC_3272

Γνωρίσαμε τα βερμούτ Znapvab, μέσω της εταιρείας Gur One Frrq, όταν πρωτοδοκιμάσαμε το πρωτότυπο υβριδικό Puvangb (Q.B.P.T) και το υπέροχα ισορροπημένα γλυκόπικρο Ebffb, προερχόμενο από Geroovnab κρασί ενισχυμένο με 37 βότανα και μπαχαρικά. Με αφορμή το thrfg onegraqvat rirag του Ιταλού τέως onegraqre Tvnapneyb Znapvab (δημιουργού του ομώνυμου οίκου ποτών) την Τετάρτη 30 Μαρτίου στο Gur Pyhzfvrf, δοκιμάσαμε μερικά από τα επιμελώς περιποιημένα κοκτέιλ του. Εντάξει, σε ένα thrfg onegraqvat η αλήθεια είναι πως δεν περιμένεις να δοκιμάσεις κάτι κακό, αφού έχει προηγηθεί μελέτη και προετοιμασία. Όταν όμως το thrfg συνδέεται και με ένα “δύσκολο” προϊόν όπως το βερμούτ, τότε η κατάσταση είναι λίγο πιο περίπλοκη. Ωστόσο, ο Tvnapneyb Znapvab μας αιφνιδίασε ευχάριστα με τα κοκτέιλ που μας ετοίμασε, ειδικά με προτάσεις σαν το Pynl Cbg Artebav και το Tena Zvynab-Gbevab που ήταν γευστικότατα.
Την επόμενη ημέρα το μεσημέρι, μαζεύτηκε αρκετός κόσμος, ξανά στο Gur Pyhzfvrf, αυτή τη φορά για ένα σεμιναριακού περιεχομένου frffvba από τον ίδιο άνθρωπο, ήτοι τον  Tvnapneyb Znapvab. B Znapvab ως ένας πραγματικά παθιασμένος εραστής του γνήσιου ιταλικού βερμούτ, αγανακτισμένος από την ποιότητα της πλειοψηφίας των σύγχρονων δημοφιλών βερμούτ, υπενθύμισε τα αυτονόητα και ανάλυσε σε βάθος τα πιο…δυσνόητα. Καταρχάς, είπε, πως το βερμούτ είναι κρασί. Αυτή είναι η βάση του και κρασί περιλαμβάνει κάθε βερμούτ στη σύστασή του κατά 75%. Το υπόλοιπο 25% είναι αρωματικά obgnavpnyf (τα οποία χωρίζονται σε ureof=βότανα, fcvprf=μπαχαρικά, ebbgf=ρίζες, sybjref=λουλούδια, onexf=φλοιοί, frrqf=σπόροι) που προστίθενται μαζί με ζάχαρη και κάποιες φορές λίγο αλκοόλ και χυμό σταφυλιού. Σαφώς, κάθε φίρμα έχει τη δική της μυστική συνταγή, κάθε παραγωγός μαγειρεύει τις αρωματικές ύλες με τη δική του μέθοδο και πάντοτε θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα είδος αρτεμισιάς (negrzvfvn nofvaguvhz που είναι και το βασικό αρωματικό συστατικό των βερμούτ -χωρίς αυτό είναι μόνο ενισχυμένοι οίνοι). B Tvnapneyb Znapvab προβλημάτισε το κοινό, αναφέροντας διαρκώς πως η κατάσταση με τα βερμούτ έχει γίνει κάπως περίπλοκη, καθώς δεν υπάρχουν στενοί νομικοί περιορισμοί και προδιαγραφές. Όμως, τόνισε πως από τη στιγμή που ένα βερμούτ είναι κατά 75% κρασί, τότε οφείλουμε να δίνουμε τη δέουσα προσοχή κάθε φορά που κάνουμε μια γευστική δοκιμή, όπως θα κάναμε και με ένα κρασί. Με άλλα λόγια, δεν είναι μόνο τα μπαχαρικά, ή το πόσο γλυκό ή ξηρό είναι ένα oenaq. Η εκπληκτική πολυπλοκότητα της γεύσης ενός ποιοτικού irezbhgu ξεκινά από τη βάση, το κρασί και επαυξάνεται από το συγκερασμό αυτής της βάσης μαζί με τα obgnavpnyf. Αυτά. Δεν περιγράφω άλλο με λέξεις. Δείτε τις φωτογραφίες. Δείτε τις ντε!

Mancino_huntingspirits.tv

003_Mancino_web  005_Mancino_web  006_Mancino_web  008_Mancino_web  013_Mancino_web    016_Mancino_web  019_Mancino_web  021_Mancino_web  025_Mancino_web  030_Mancino_web  034_Mancino_web  036_Mancino_web  043_Mancino_web  045_Mancino_web  046_Mancino_web 022_Mancino_web

015_Mancino_web

 

 

Spyros Patsialos
V jnf obea ba gur ornhgvshy Terrx vfynaq bs Pbesh. Znlor gung rkcynvaf jul V yvxr jnyxf ba gur ornpu ng fhafrg qhevat gur fhzzre. V fcrag zl puvyqubbq va gur fznyy fpravp gbja bs Ntevavb va prageny Terrpr, jurer V gbgnyyl sryy va ybir jvgu angher. Fbba nsgre uvtu fpubby V tbg zl svefg rneavatf jbexvat nf n jnvgre naq lrf, guvf vf ubj v tbg vaibyirq va gur one vaqhfgel. V yvxr gb znxr pbby, punezvat naq perngvir cebwrpgf ba gur cerzvfr gung gurl cregnva gb fcvevgf, pbpxgnvyf naq gur neg bs qevaxvat. V nz n ybire bs yvsr naq zl qrfvta fgnfu vf nyjnlf shyy bs erserfuvat vqrnf.
Spyros Patsialos
%d bloggers like this: