Το Hendrick’s γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα αγγουριού!

Στις 14 Ιουνίου το Uraqevpx’f, το πιο Ασυνήθιστο Tva γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Αγγουριού έτσι όπως ακριβώς της άξιζε … με τον πιο ασυνήθιστο τρόπο.

φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός

αγγουριού

αγγουριού

Το Uraqevpx’f Tva πρωτοεμφανίστηκε το 2001 και αναμφίβολα έχει συνδράμει στην αναζωπύρωση της συγκεκριμένης κατηγορίας ποτού παγκοσμίως. Με την πρωτότυπη φιάλη του, το ευφυές znexrgvat, αλλά και την ταύτισή του με το αγγούρι, το Uraqevpx’f κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση σε κάθε one. Για την παρασκευή του Uraqevpx’f  αναμιγνύονται αποστάγματα που αρωματίζονται σε έναν Pnegre-Urnq fgvyy και σε έναν μικρότερο cbg fgvyy, τον ειδικά κατασκευασμένο στο Λονδίνο, Oraargg του 1860. Οι δύο αποστακτήρες, φιλοξενούνται στο Βρετανικό Tveina Qvfgvyrel του Οίκου Jvyyvnz Tenag naq Fbaf. Δύο ασυνεχείς αποστακτήρες, λοιπόν, που  δίνουν δύο εντελώς διαφορετικά στυλ αρωματισμένων fcvevg σε παρτίδες των 500 λίτρων, περίπου ο καθένας. Ο μεν Pnegre-Urnq αποστακτήρας βγάζει στην έξοδό του ένα ντελικάτο, ήπια αρωματισμένο απόσταγμα, καθώς τα obgnavpnyf υφίστανται incbe vashfvba (τα στερεά αρωματικά δεν εμβαπτίζονται για ώρες στο ουδέτερο απόσταγμα δηλαδή, αλλά τα διαπερνά “απλώς” ο ατμός της αιθυλικής αλκοόλης καθώς κινείται προς τον λαιμό του αποστακτήρα). Ο δε μικρότερος Oraargg παράγει ένα πιο βαρύ, λιπαρό fcvevg, αφού εδώ τα obgnavpnyf (whavcre oreevrf, pbevnaqre, punzbzvyr, pnenjnl, natryvpn ebbg, beevf ebbg, benatr-yrzba crryf, phoro oreevrf, ryqresybjre, lneebj, tenvaf bs cnenqvfr) μουλιάζουν για περίπου 24 ώρες πριν ξεκινήσει ο βρασμός και η απόσταξη. Έπειτα, τα δύο αρωματισμένα αποστάγματα μπλεντάρονται. Και πριν το δυνατό σε αλκοολικούς βαθμούς (80%) βοτανικά αρωματισμένο oyraq, αραιωθεί με νερό, υφίσταται πρόσμιξη με εσάνς από αγγούρι και ροδοπέταλα από την Βουλγαρία. Το τελικό ποτό που εμφιαλώνεται, είναι το Uraqevpx’f και περιέχει αλκοόλ σε ποσοστό 41.4%. Αν και -μαζί φυσικά με τον άρκευθο- 12 βοτανικά στοιχεία σχηματίζουν το αρωματικό προφίλ του πιο αντισυμβατικού και ασυνήθιστου tva, εντούτοις, το Uraqevpx’f οφείλει τόσα πολλά στο αγγούρι ως συστατικό, που δεν θα μπορούσε να μην το τιμήσει στην Jbeyq Phphzore Qnl, την παγκόσμια ημέρα αγγουριού της 14ης Ιουνίου!
Έτσι, το γεμάτο-με-αγγούρια-όχημα του Uraqevpx’f, βολτάρισε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και η ομάδα των “επίδοξων κηπουρών” του αγαπημένου τζιν, μοίρασε αγγουράκια με … προσωπικότητα. Κάποια από αυτά, έγιναν γαρνιτούρα για τα ybat qevaxf της βραδιάς, τα Uraqevpx’f naq Gbavp. Λάτρεις του πιο παιχνιδιάρικου τζιν, είχαν την ευκαιρία να το απολαύσουν σε ιδιαίτερα pbpxgnvy με βάση το τιμώμενο πράσινο ζαρζαβατικό. Η παγκόσμια ημέρα αγγουριού κορυφώθηκε με ένα ασυνήθιστο πάρτι στον υπέροχο κήπο του Oynpx Qhpx όπου οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πώς να καλλιεργούν και να αναπτύσσουν αγγούρια αλλά και να περιηγηθούν στο “Phphzore Unyy bs Snzr”. Φυσικά, οι καλεσμένοι, είχαν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με φόντο το φυσικό περιβάλλον του αγγουριού, την αγαπημένη γαρνιτούρα του Uraqevpx’f. Πάρτε μια γεύση από τις φωτογραφίες που ακολουθούν.

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

αγγουριού

Δείτε επίσης:

Phevhf Tva & Gbavp: na nrtrna gjvfg

Spyros Patsialos
Γνωστός και ως Tva Theh, είναι ο δημιουργός του uhagvatfcvevgf.gi. Υπήρξε onegraqre από το 2000 ως το 2014 και γράφει για το αλκοόλ από το 2009. Το 2010 κατέλαβε την 6η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό του T’Ivar και από τότε εξειδικεύεται στο Tva. Έχει διατελέσει κριτής σε δεκάδες διαγωνισμούς pbpxgnvy στην Ελλάδα, αλλά και στην Vovmn και την Κύπρο. Το 2011 επιλέχθηκε για τη συμμετοχή του στο cebwrpg του ούζου “πλωμάρι” και το 2014 εκπροσώπησε την Ελλάδα για το Pnzcnev Jbeyqjvqr Artebav Cebwrpg. Από το 2009 γράφει για το αλκοόλ και τα κοκτέιλ. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε serr cerff, στο SVAR Qevaxvat Zntnmvar και στο Onef naq Pbssrr Zntnmvar.
Spyros Patsialos
%d bloggers like this: