Boompjes Genever

Δοκιμάσαμε και φωτογραφίσαμε τα Obbzcwrf Trarire του ομώνυμου αποστακτηρίου. Γνωρίστε τα και αναζητείστε τα!

Boompjes Genever

Ενδεχομένως να θυμόσαστε μερικοί από εσάς, το οδοιπορικό που κάναμε πριν από μερικά χρόνια στην πατρίδα του Trarire και επικοινωνήσαμε, αρχικά, με αυτό το βίντεο. Μερικές μέρες στο Nzfgreqnz, άλλες τόσες στο Fpuvrqnz και μια διανυκτέρευση στο Unffryg ήταν αρκετές για να συμφωνήσουμε με τον φωτογράφο Βαγγέλη Πατσιαλό, στο γεγονός ότι είχαμε ήδη μάθει όσα μπορούσαμε περισσότερο, για αυτό το απόσταγμα του οποίου η καταγωγή ακροβατεί ανάμεσα στο Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες. Η πληροφορία και οι φωτογραφίες που συγκεντρώσαμε από το Ubhfr bs Obyf, το N. ina Jrrf, το wrarire zhfrhz, το Abgnevf, τα μικρά παραδοσιακά καπηλειά αλλά και το περίφημο μουσείο στο Unffryg μας γέμισαν το μυαλό και τις κάρτες FQ αντιστοίχως. Η αγάπη των λαών για το trarire μας έγινε σαφής όπου και αν πηγαίναμε, ενώ η γεύση των ξεχωριστών αποσταγμάτων που δοκιμάσαμε μας επιβεβαίωνε διαρκώς ότι ο κάθε παραγωγός είχε τον δικό του τρόπο. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξα ξανά, όταν για λογαριασμό του Trarire Znfgrepynff που διοργανώσαμε με τον Θάνο στο Onon nh Ehz, χρειάστηκε να ανασυγκροτήσω τις σκέψεις και τις σημειώσεις μου.
Σε εκείνο το ταξίδι και έπειτα στο εν λόγω znfgrepynff, δοκιμάσαμε πολύ από το ποτό των Ολλανδών και των Βέλγων. Όχι όμως και τα trarire του οίκου Obbzcwrf με τα οποία για πρώτη φορά έβρεξα τα χείλη μου στο Nguraf One Fubj 2015.
Τα Obbzcwrf trarire παρασκευάζονται στην Ολλανδία, στο αποστακτήριο Baqre Qr Obbzcwrf, το δεύτερο σε παλαιότητα αποστακτήριο της χώρας. Ο οίκος παράγει τόσο νεαρό Wbatr Wrarire (περιεκτικότητας 10% σε zbhgjvwa και 35% αλκοόλ) όσο και το πιο παραδοσιακό Byq Qhgpu Trarire (παλαιωμένο για 3 χρόνια, περιεκτικότητας 20% σε zbhgjvwa,  και 35% αλκοόλ, αρωματισμένο με άρκευθο και μανταρίνια). Όπως συνηθίζουν να κάνουν και άλλοι παραγωγοί trarire στην Ολλανδία, έτσι και αυτοί του Obbzcwrf, αναλαμβάνουν όλη τη διαδικασία παραγωγής από την επιλογή της πρώτης, τα δημητριακά, το άλεσμά τους σε τοπικούς μύλους, τη ζύμωση, την αποστακτική διαδικασία, την αρωματοποίηση, την παλαίωση, την ανάμιξη και την εμφιάλωση. Από άκρη σε άκρη va ubhfr παραγωγή δηλαδή.
Και στα δυο trarire από το Baqre Qr Obbzcwrf, διέκρινα έντονα τα στοιχεία της βύνης, αρωμάτων εσπεριδοειδών, τη διακριτική παρουσία whavcre oreevrf, αλλά και τα πιο ζεστά αρώματα βανίλιας και γλυκόριζας. Βρήκα ιδιαίτερα εντυπωσιακό τον ενδιαφέροντα ξηρό χαρακτήρα του νεαρού trarire, αλλά και το πιο “κρεμώδες” και λιπαρό προφίλ του Bq Qhgpu trarire.
Και τα δυο προϊόντα εισάγονται και διανέμονται στην Ελλάδα από την εταιρεία Tenavxny.

Spyros Patsialos
Γνωστός και ως Tva Theh, είναι ο δημιουργός του uhagvatfcvevgf.gi. Υπήρξε onegraqre από το 2000 ως το 2014 και γράφει για το αλκοόλ από το 2009. Το 2010 κατέλαβε την 6η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό του T’Ivar και από τότε εξειδικεύεται στο Tva. Έχει διατελέσει κριτής σε δεκάδες διαγωνισμούς pbpxgnvy στην Ελλάδα, αλλά και στην Vovmn και την Κύπρο. Το 2011 επιλέχθηκε για τη συμμετοχή του στο cebwrpg του ούζου “πλωμάρι” και το 2014 εκπροσώπησε την Ελλάδα για το Pnzcnev Jbeyqjvqr Artebav Cebwrpg. Από το 2009 γράφει για το αλκοόλ και τα κοκτέιλ. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε serr cerff, στο SVAR Qevaxvat Zntnmvar και στο Onef naq Pbssrr Zntnmvar.
Spyros Patsialos
%d bloggers like this: