Φρουτοποτία

Αυτή τη φορά, το fznfuvat one zrahf, περιλαμβάνει έναν πλήρως θεματικό κατάλογο από το Gurbel one του Χαλανδρίου.

(φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός)

φρουτοποτία

Βρίσκεται στην οδό Πλάτωνος και -μοιραία- δανείστηκε το όνομα από τη Θεωρία του. Θεωρητικά, το Gurbel αυτοπροσδιορίστηκε ως One naq Zber και πρακτικά απέδειξε αυτό, το περισσότερο που μπορεί να προσφέρει, από τις πρώτες κιόλας μέρες λειτουργίας του, το Μάρτη του 2013. Το Τurbel είναι ένα nyy qnl one δημιούργημα των Λευτέρη Γεωργόπουλου,  Θάνου Τσουνάκα και Γιώργου Καίσαρη. Φίλοι εδώ και δεκαπέντε χρόνια, οι τρεις τους αποφάσισαν να κάνουν τη θεωρία τους για την ολοκληρωμένη έξοδο πράξη:  Με φαγητό που ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες της ημέρας, προτάσεις για  κρασιά με μερικές από τις πιο επώνυμες ετικέτες της χώρας και, φυσικά, έναν από εκείνους τους θεματικούς καταλόγους, που τόσο πολύ μας αρέσει να φιλοξενούμε στα fznfuvat one zrahf.

φρουτοποτία

Ο κατάλογος του Gurbel, του οποίου τη γενική επιμέλεια έχει η επικεφαλής onegraqre Λορέτα Τόσκα, ξεκινά με την αγαπημένη φράση “Μια φορά και έναν καιρό” και έχει τίτλο “Φρουτοποτία”, καθώς εμπνέεται από την διάσημη ελληνική σειρά κόμικ. Όπως και στη Φρουτοπία, έτσι και στη Φρουτοποτία, η κεντρική ιδέα της μίνι ιστορίας σχετίζεται με την (δήθεν) “εξαφάνιση” του Μανώλη -όχι του Μανάβη- αλλά του Λυκιαρδόπουλου (ο οποίος στην πραγματικότητα “ζει και βασιλεύει” στη γνωστή βερμουτερία Bqbev). Με πλούσια εικονογράφηση (από την Ελεωνόρα Τόσκα) και με κατηγορίες όπως Κόκκινη, Κίτρινη και Πράσινη Γειτονιά, ο επισκέπτης του Gurbel τροφοδοτείται με την απαραίτητη πληροφορία, προκειμένου να παραγγείλει κάθε φορά αυτό που του ταιριάζει περισσότερο. Η Φρουτοποτία συμπληρώνεται με “Την Επανάσταση της Δροσοσταλίδας”, όπου πρωταγωνιστούν τα γνωστά -και πλέον λατρεμένα- cerzvhz ελληνικά αναψυκτικά Guerr Pragf, αλλά και με μια σελίδα αφιερωμένη στα Gurbel Pynffvpf – ubhfr pbpxgnvyf, όπως το Frryonpu Gurbel και το Fzbxl Fhoheoha. Εκτός από τα δυο τελευταία κοκτέιλ (που από μόνα τους αποτελούν λόγο επίσκεψης), δοκίμασα “Το Ρόδι”, την “Καρύδα”, την “Κολοκύθα”, τον “Βασιλικό” και “Το Αχλάδι”, αλλά και την “Βοτανική”. Και τα απόλαυσα γουλιά-γουλιά. Ναι, με τρόπο που θα ζήλευε και εκείνος ο μυστήριος, ο Πίκος Απίκος.


Gurbel one naq zber: Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι

Σχετικά άρθρα:

F=z•p³ Το νέο pbpxgnvy zrah του Gur Pyhzfvrf

Bqbev Irezhgrevn Qv Ngrar: pbpxgnvy zrah

 

Spyros Patsialos
Γνωστός και ως Tva Theh, είναι ο δημιουργός του uhagvatfcvevgf.gi. Υπήρξε onegraqre από το 2000 ως το 2014 και γράφει για το αλκοόλ από το 2009. Το 2010 κατέλαβε την 6η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό του T’Ivar και από τότε εξειδικεύεται στο Tva. Έχει διατελέσει κριτής σε δεκάδες διαγωνισμούς pbpxgnvy στην Ελλάδα, αλλά και στην Vovmn και την Κύπρο. Το 2011 επιλέχθηκε για τη συμμετοχή του στο cebwrpg του ούζου “πλωμάρι” και το 2014 εκπροσώπησε την Ελλάδα για το Pnzcnev Jbeyqjvqr Artebav Cebwrpg. Από το 2009 γράφει για το αλκοόλ και τα κοκτέιλ. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε serr cerff, στο SVAR Qevaxvat Zntnmvar και στο Onef naq Pbssrr Zntnmvar.
Spyros Patsialos
%d bloggers like this: