Σπίτι Cocktail Bar: νέο menu

Αυτή τη φορά, το smashing bar menus, περιλαμβάνει τον νέο κατάλογο του Σπίτι Μπαρ του Χαλανδρίου.

(φωτογραφίες: Βαγγέλης Πατσιαλός)

Σπίτι

Χωρίς περιττά στοιχεία, αλλά και με την απλότητα να επικρατεί, σχεδιάστηκε ο νέος κατάλογος του Σπίτι Μπαρ στο Χαλάνδρι. Γενικότερα, είμαι οπαδός κάθε μορφής αυθεντικά, προσεκτικά και με αγάπη φτιαγμένου cocktail menu. Συνεπώς βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα τη νέα λίστα του Σπίτι, στην οποία, όμως, ταυτόχρονα έχει αφαιρεθεί οτιδήποτε περιττό, ώστε το μάτι να βλέπει αυτό που…κάθε φορά απλά θέλει να δει.

Με την επιμέλεια του Νέαρχου Γκίκα,  οι bartenders του Σπίτι δημιούργησαν έναν κατάλογο από Signature House Cocktails, για όλες τις ώρες. Καθότι δημιουργήθηκε στην αρχή του χειμώνα, περιλαμβάνει και ζεστά κοκτέιλ, εποχή κατά την οποία αποτελούν ιδανική λύση και τα παλαιωμένα αποστάγματα, όπως τα malt ουίσκι, τα ρούμια και τα κονιάκ. Τα τελευταία μάλιστα δεν είναι καθόλου λιγοστά στο Σπίτι. Απεναντίας υπάρχει μεγάλη ποικιλία από spirits που αποτυπώνονται, σαφώς, στην αντίστοιχη λίστα. Οι επιλογές που έχουν οι επισκέπτες του Σπιτιού, επαυξάνονται με τις δυνατότητες που παρουσιάζονται για ποτά με χαμηλό αλκοολικό βαθμό, όπως και προτάσεις Aperitivo, όλα βασισμένα στην εποχικότητα των πρώτων υλών. Δοκίμασα τα Genus Rosa, Kaldi, Mr. Chance, Judd Street, Pinus Filii, και Formaika με συστατικά όπως aquafaba, κάστανο, ελαιοσάκχαρα grapefruit, σιρόπι μαύρης μπύρας και bourbon-γάλα αντιστοίχως. Και τα ερωτεύτηκα για την πολύπλοκη απλότητά τους.


Σπίτι Μπαρ: Ανδρέα Παπανδρέου 9, Χαλάνδρι

 

Spyros Patsialos
Γνωστός και ως Gin Guru, είναι ο δημιουργός του huntingspirits.tv. Υπήρξε bartender από το 2000 ως το 2014 και γράφει για το αλκοόλ από το 2009. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε free press και στο FINE Drinking Magazine.
Spyros Patsialos

One Response to “Σπίτι Cocktail Bar: νέο menu”

  1. marcela says:

    Thanks for the marvelous posting! I actually enjoyed reading it,
    you happen to be a great author. I will make sure to bookmark your
    blog and will come back later on. I want to encourage
    you to ultimately continue your great job, have a nice evening!

%d bloggers like this: