http://www.huntingspirits.tv/levitra/buy-levitra-professional-in-usa-without-prescription/

Μια πολύ ρεαλιστική απάντηση σε μια υποθετική -μα τόσο αληθινή- ερώτηση είναι το θέμα που απασχολεί το Drink for Thought, με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του Jeffrey Morgenthaler, για την εργασιακή ανασφάλεια.

(φωτογραφία: Βαγγέλης Πατσιαλός)

εργασιακή αβεβαιότητα

Hi Jeff,

Είμαι νέος στο bar της εταιρείας με την οποία συνεργαζόμουν από πριν (αλυσίδα restaurant). Έχω κάνει την έρευνά μου και κατανοώ το πόσο σημαντικοί είναι οι φρέσκοι χυμοί, αλλά είχα ήδη αρνητικό feedback από τον bar manager όταν με  “τσάκωσε” να στύβω λεμόνια με τον δικό μου αποχυμωτή (πριν την έναρξη της βάρδιας μου). Επιπρόσθετα, μου είπαν πως τους αρέσει ο ενθουσιασμός μου, αλλά προφανώς και μόνο για μερικές περιπτώσεις. Εδώ και τρεις εβδομάδες, τους ζήτησα μερικά καινούρια μπουκάλια ποτών (υποτίθεται πως θα μου παρείχαν οτιδήποτε ήθελα) για να μπορώ να φτιάχνω ορισμένα από τα γνωστά κλασσικά κοκτέιλ, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Ο χώρος μας, που βρίσκεται ένα τετράγωνο μακριά από ένα παγκοσμίως ξακουστό cocktail bar, αλλά και άλλα τρία αξιοπρεπή μαγαζιά, είναι κάτι ανάμεσα στο “μας ενδιαφέρει η ποσότητα αλλά και η ποιότητα”, και νιώθω πως δεν συμβαδίζουμε με την τάση της γειτονιάς μας που όλο και μεγαλώνει.

Αντιλαμβάνομαι ότι δεν μπορεί όλα τα cocktail bar να είναι σπουδαία και ξακουστά, και πως αυτό είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, αλλά είναι λάθος το να σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να προσπαθούμε σκληρά προκειμένου να αρπάξουμε λίγο από το μερίδιο της συγκεκριμένης αγοράς;

Thanks, man.

Jim


Hey Jim,

Είναι δύσκολο να προσπαθείς να κολυμπήσεις κόντρα στο ρεύμα όταν εργάζεσαι για λογαριασμού κάποιου άλλου. Ως bar manager, πρέπει να σου πω, πως η συνέπεια είναι λέξη κλειδί· και το να έχεις πελάτες που θέλουν να σε επισκέπτονται στις βάρδιες σου, επειδή χρησιμοποιείς φρέσκους χυμούς, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες νύχτες που το υπόλοιπο προσωπικό στο bar δεν το κάνει, αντιλαμβάνεσαι, πως δεν είναι ότι καλύτερο για την επιχείρηση. Το ξέρω πως ακούγεται παράλογο και είμαι σίγουρος πως όλο και κάποιος θα σχολιάσει ότι “ο φρέσκος χυμός είναι πάντα καλύτερος από το sour mix” και στο οποίο θα απαντούσα – “Ναι. Το ξέρουμε. Δεν είναι αυτό το θέμα μας εδώ όμως.”

Θα είσαι σαν τη μύγα μες στο γάλα στο ίδιο σου το bar, αυτό θέλεις; Ξέρω πως θεωρείς τον εαυτό σου ως τον τύπο που “φτιάχνει φοβερά ποτά στο χάλια bar”, αλλά σου εγγυώμαι ότι μάλλον θεωρείσαι ο σπασίκλας που δεν μπορεί να ακολουθεί τους κανόνες. Και αυτό σίγουρα δεν είναι καλό για την καριέρα σου – πίστεψέ με είχα πολλούς τέτοιους bartenders στην ομάδα μου.

Κοίτα σε νιώθω, man. Θέλεις να βελτιώνεσαι σε ότι κάνεις και η κατάσταση δεν σου το επιτρέπει. Μου έχει συμβεί. Αλλά όπως το βλέπω εγώ, έχεις δύο επιλογές: Είτε πηγαίνεις σε ένα άλλο bar που θα φτιάχνει το είδος των cocktail που θα ήθελες να σερβίρεις, είτε μένεις εκεί που είσαι αλλά συμβαδίζεις με τους υπόλοιπους . Οτιδήποτε άλλο θα ήταν αυτοκτονία για την καριέρα σου.

Συγνώμη αν σου ακούγονται σκληρά όλα αυτά, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα. Θέλω να έχεις μια υγιή καριέρα, θέλω να μάθεις όλα αυτά που μπορείς και να γίνεις καλύτερος bartender, αλλά δεν θέλω να τα κάνεις όλα μαντάρα προσπαθώντας.

Καλή τύχη.

Μετάφραση: Σπύρος Πατσιαλός

Spyros Patsialos
Γνωστός και ως Gin Guru, είναι ο δημιουργός του huntingspirits.tv. Υπήρξε bartender από το 2000 ως το 2014 και γράφει για το αλκοόλ από το 2009. Το 2010 κατέλαβε την 6η θέση στον παγκόσμιο διαγωνισμό του G’Vine και από τότε εξειδικεύεται στο Gin. Έχει διατελέσει κριτής σε δεκάδες διαγωνισμούς cocktail στην Ελλάδα, αλλά και στην Ibiza και την Κύπρο. Το 2011 επιλέχθηκε για τη συμμετοχή του στο project του ούζου “πλωμάρι” και το 2014 εκπροσώπησε την Ελλάδα για το Campari Worldwide Negroni Project. Από το 2009 γράφει για το αλκοόλ και τα κοκτέιλ. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε free press, στο FINE Drinking Magazine και στο Bars and Coffee Magazine.
Spyros Patsialos
%d bloggers like this: